Türkiye'den yeni 'Hollanda' kararı

Türkiye, Hollanda ile ilgili dün yeni bir karar alındı. Hollanda'daki referandum kampanyasından sorumlu Mustafa Aslan alınan yeni kararı Hollanda Televizyonu'ndan açıkladı.

Türkiye'den yeni 'Hollanda' kararı
21 Mart 2017 Salı 12:15

Hollanda ile yaşanan referandum krizi nedeniyle yeni bir karar alındı. BBC Türkçe'de yer alan habere göre, AK Parti'nin Hollanda kampanya sorumlusu Mustafa Aslan Hollanda Televizyonu'na (NOS) konuştu. 

Aslan, Hollanda'ya referandum kampanyası için gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın sınır dışı edilmesi ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edilmesinin ardından 16 Nisan'daki referandum için düzenlenen kampanya dahilinde Türk bakanların Hollanda'ya gitmeyeceğini bildirdi. Ayrıca Aslan bu kararın dü alındığını da söyledi.

Yaklaşık 260 bin Türk kökenli seçmenin bulunduğu Hollanda'da referandum 5-9 Nisan tarihleri arasında yapılacak. Türk seçmenler, Amsterdam, Lahey ve Deventer'deki üç ayrı sandıkta oy kullanacak.

Hollanda'da yaklaşık 260 bin Türk kökenli seçmen 16 Nisan'daki anayasa referandumu için 5-9 Nisan tarihleri arasında oy kullanabilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.