Türkiye'den Yunanistan'a sert “DHKP/C’li Memet Doğan” tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan'a DHKP/C mensubu Mehmet Doğan'ın iade talebinin reddedilmesinden dolayı sert tepki gösterdi.

Türkiye'den Yunanistan'a sert “DHKP/C’li Memet Doğan” tepkisi
02 Şubat 2018 Cuma 20:49

28 Kasım 2017  tarihinde Atina’da düzenlenen operasyonla yakalanan DHKP/C mensubu Mehmet Doğan'a ilişkin iade talebinin, Atina Temyiz Mahkemesi tarafından reddedildi. Dışişleri Bakanlığı yazılı açıklama yaparak kararın büyük hayal kırıklığı yarattığı vurguladı.

Açıklamada, bu kararın Yunan mahkemelerinin terör örgütlerini kollayan yaklaşımına yeni bir  örnek olduğu belirtildi. Temyiz Mahkemesinin kararının, Yunanistan'ın terörle mücadele  konusunda uluslararası sorumluluğuyla bağdaşmadığı, iyi komşuluk ilişkilerine de  yakışmadığı bildirildi.

Bakanlık açıklamasında, "Bundan sonraki süreçte Yunan yargısının  siyasi baskılardan uzak, hukuka uygun ve adil kararlar vermesini bekliyoruz." denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.