Türkiye, Rusya Genelkurmay Başkanları'ndan kritik anlaşma!

Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov arasındaki görüşmede kritik anlaşma sağlandı.

Türkiye, Rusya Genelkurmay Başkanları'ndan kritik anlaşma!
18 Eylül 2016 Pazar 11:19

Türkiye ve Rusya arasındaki kanalların kurulması konusu hakkında Ankara'da görüşen Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov arasında anlaşmaya varıldı.

Bu kritik anlaşmayı habere taşıyan Rus haber ajansı Ria Novosti'nin haberinde iletişim kanallarının sadece Genelkurmay Başkanları arasında değil, aynı zamanda hava kuvvetleri ve askeri istihbarat arasında da kurulacağı belirtilirken Türk askeri kaynaktan aldıkları bilgi hakkında da açıklama yaptı. Açıklamada 11 sonra ilk kez düzenlenen askeri görüşmenin olumlu bir şekilde tamamlandığı ve bu sayede Türkiye ve Rusya arasındaki askeri işbirliğinin ilişkilerde ilerlemesine olanak sağladığı vurgulandı.

Fırat Kalkanı Harekatı'nında dahil edilmesi plandığıTürkiye ve Rusya görüşmelerinde Rusya Savunma Bakanlığı Bilgi Departmanı, Gerasimov ve Akar'ın Ankara'daki görüşmelerinin tarafların Suriye'deki durum konusundaki tavırlarının yakınlaşmasına sebep olacağını bildirdi.


Etiketler; #türkiye #rusya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.