Türkiye ve Rusya Türk Akımı Projesi'ni imzaladı - Peki Türk Akımı Projesi nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, merakla beklenen Türk Akım Projesini imzaladı. Peki Türk Akımı Projesi nedir? İşte detaylar...

Türkiye ve Rusya Türk Akımı Projesi'ni imzaladı - Peki Türk Akımı Projesi nedir?
10 Ekim 2016 Pazartesi 21:12

Türkiye ve Rusya bugün Doğalgaz projesi Türk Akımı Projesi imzalandı. 23. Dünya Enerji Zirvesi bugün gerçekleşirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan büyük önem taşıyan Türk Akım Projesi'ni imzaladı. Peki Türk Akım Projesi nedir? Proje detayları ve merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Avrupa'ya doğalgazı Ukrayna üzerinden gönderen Rusya, bu ülke ile ilişkilerinin bozulmasının ardından yeni arayışlara girişmişti. Türkiye ile bu konuda görüşmeler yapan Rusya, Türk Akımı projesi ile doğalgazı Avrupa'ya göndermeyi öngörüyordu. İlk görüşmeler 2014 yılında gerçekleşirken, Türk Akımı Projesi'nde boru hatları 4 farklı noktadan geçecekti. 

15 Milyar 750 milyon metreküp kapasiteli doğalgaz boru hattının 910 km'si Türkiye topraklarından geçecek.Trakya’dan Türkiye topraklarına girecek hattın kara bölümündeki uzunluğu da 260 kilometre olacak.

Türk Akımı Projesinin toplam maliyeti 19 milyar dolara mal olması bekleniyor. 



Rusya ile normalleşme süreci hızla devam edecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Akımı Projesi imzasını attıktan sonra önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Bugün gerçekten Sayın Başkan'la (Putin) dolu dolu bir gün geçirdik. Sonunda bu az önce imzalanan anlaşmalar, imzalanacak hale geldi ve burada nokta, başkanlar huzurunda konmuş oldu. Türkiye ile Rusya arasındaki normalleşme sürecinin hızla devam edeceğine olan inancım tamdır" açıklamasını yaptı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.