Üniversite hastaneleri Sağlık Bakanlığı ile birleşecek

Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Resmi gazete yayımlanan yönetmeliğe göre küçük illerde bakanlık ve üniversite hastanelerini birleştirecek.

Üniversite hastaneleri Sağlık Bakanlığı ile birleşecek
17 Haziran 2016 Cuma 08:56

Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Resmi gazete yayımlanan yönetmeliğe göre nüfusu 750 binden az olan küçük illerde bakanlık ve üniversite hastanelerini birleştirlerek hizmet vermeye devam edecek. Birlikte kullanın sağlanacağı sağlık tesisleri bakanlığın mevzuatına göre şletimi sürdürülecek.

Bakanlık ve üniversite hastaneleri için Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre hastaneler, tıp lisans eğitimi ve tıpta uzmanlık eğitimi için işbirliği yapacak ve öğretim elemanları ve uzman tabip kadro ihtiyaçlarıda bakanlı uygun olarak YÖK'ün belirlediği koşullara göre tespiti yapılacak

Ağız ve diş sağlığı merkezleri de bu alandaki eğitim ve araştırma faaliyetlerinin daha etkin ve kaliteli olarak sunulabilmesi için diş hekimliği fakültesi bulunan üniversitelerle işbirliği yapacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.