Vatandaş dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyor

AK Parti dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili 81 ilde araştırma yaptı. Dokunulmazlıklarla ilgili vatandaşlara "Teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlığı kalksın mı?" sorusu yöneltildi.

Vatandaş dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyor
25 Mart 2016 Cuma 10:45

Son dönemde dokunulmazlıkların kaldırılması gündemde en çok konuşulanlardan birisi. Teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgil TBMM'de çalışmalar yapılmaya başlanacak. Konu ile ilgili AK Parti, vatandaşların nabzını yoklayan bir kamuoyu araştırması yaptı. 81 ilde yapılan "Tüm bekleyen dosyalardan dokunulmazlıklar, TBMM'de görüşülmeden kalksın" önerisini getirmeden bir hafta önce, bir araştırma yaptırdı.  Teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili vatandaşın görüşü alındı.

Yapılan araştırmada vatandaşlara "Teröre destek veren milletvekillerinin dokunulmazlığı kalksın mı?" sorusu yöneltildi.

AK Parti ve MHP seçmeninin çoğunluğu evet dedi

81 ilde yapılan araştırmada vatandaşların yüzde 68'i  'kalksın' cevabını verirken., AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 82'si, MHP'ye oy verenlerin yüzde 78'i, CHP'ye oy verenlerin yüzde 47'si bu kapsamdaki dokunulmazlıkların kaldırılmasını istedi.

HDP seçmeninin yüzde 95'i hayır dedi


Araştırmada HDP'ye oy veren vatandaşların yüzde 95'i ise dokunulmazlıkların kaldırılması sorusuna hayır cevabını verdi. HDP'lilerin geri kalan yüzde 5'i de "fikrim yok" demeyi tercih etti.

81 il genelinde yapılan bu araştırma salı günü AK Parti MYK'sında paylaşıldı. Toplantıda, partinin son bir hafta içinde geliştirdiği, "TBMM’de bekleyen tüm dosyaların hiçbir görüşme yapılmadan savcılara gönderilmesi"  önerisini önümüzdeki hafta içerisinde TBMM’ye teklif olarak verilmesi kararlaştırıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Niye soruyorsunuz. Hemen kaldırılmalı.