Yalçın Topçu: ''Savaşın bile bir ahlakı var''

Türk Dünyası Mimar ve Mühendisler Birliği kongresine katılan Yalçın Topçu, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulunurken şehitlerimize baş sağlığı diledi. Topçu: ''Bunların medeniyetten anladığı budur.'' diye konuştu.

Yalçın Topçu: ''Savaşın bile bir ahlakı var''
10 Şubat 2017 Cuma 23:28

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu Türk Dünyası Mimar ve Mühendisler Birliği’nin kongresine davetli olarak katıldı. Kongrede konuşmasına şehitlerimize başsağlığı dileyerek başlayan Topçu: ''Şehitler veriyoruz, yüreğimiz paralanıyor. El Bab’da yine şehitlerimiz var, Rabbim onlara rahmet etsin. Allah bir tamamımızı da onların şefaatine nail eylesin. Gazilerimize şifa versin. Toprak şühedası varsa vatandır. Yoksa toprağın toprak olmaktan başka hiçbir hükmü yoktur.'' dedi.

Kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan ve medeniyetin nasıl geliştirileceğini vurgulayan Yalçın Topçu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

ÖNCE ELİMİZDEKİ İŞİ İYİ YAPACAĞIZ
Bugün burada Türk Dünyası Mimar ve Mühendisler Birliği’nin kongresini yapıyoruz. Dünyada bilinen böyle bir sivil toplum kuruluşumuz olduğu için övünüyorum. Gaspıralı’nın dediği gibi ;“Memleketimiz için iyi bir şey yapmak istiyorsak önce elimizdeki işi iyi yapacağız.” Elimizdeki iş nedir? Mühendislik ve mimarlık, medeniyetimize uygun şehirleri oluşturmaktır. Geçmişte temsili siyaset yaparken bu konu üzerinde çok dururdum. Bu konu mühendislerimiz ve mimarlarımızla dilde, işte ve fikirde bir olmanın parçasıdır. Medeniyetimize ve mimarimize uygun şehirler yapmak. Hayatın her alanına tutunacağız. İşte Türk Dünyası Mühendisler Mimarlar Birliği çok önemli, bir alanda yıllardır çalışıyor. Organize olmayı temsil ediyor. Organize olmalıyız.

TECAVÜZE UĞRAYAN KADINLAR GÖRÜYORUZ
Evet, teknolojide geri kalmış olabiliriz, teknoloji üretmiyor olabiliriz. Hatta 500 yıldır bilim üretmiyoruz, işin gerçeği bu. Mesela şu an bulunduğumuz Gazi Üniversitesi’nde bu kadar yüksek ihtisas yapan var. Biz de artık bilim üretelim. Zaten lokomotifi biz bulsaydık bu dünya böyle kan revan içinde olur muydu? Bizim medeniyetimizin hakim olduğu tarih sahnelerine bakın. Kadınların ırzına geçilmemiş, çocuklar öldürülmemiş, soykırımlar yapılmamış. Bizim zamanımızda savaşın bile bir ahlakı vardı. Bunların medeniyet götürdük dediği dünyada hiçbir şeyin ahlakı yok. Parça parça çocuk cesetleri görüyoruz. Tecavüze uğrayan kadınlar görüyoruz. Aliya İzetbegovic’in memleketine gidin, yan yana mezarları görün. Bir aileden katledilmiş 40 kişiyi yan yana görün. Bunların medeniyetten ne anladığını görün.

EGEMEN OLAN MİLLET OLACAK
Anayasa değişikliğinin ve referandumun ardından postallı tank artıkları, cübbe artıkları kaset artıkları, hükümet etme hakkını asla bulamayacaklardır. Mezhep üzerinden siyaset yapanlara hükümet olma imkanı hayal olacaktır. Bir tabela asıp bir de ad koyup altına toplananlar siyasette karşılık bulamayacaklardır. Kalifiye olanın söz sahibi olacağı bir döneme geçeceğiz. Kasetlerle, şantajlarla, kavgalar arasında hükümet ortağı çıkacak dönemleri geçeceğiz. Milletin yüzde 51’ini alabilecek, kucaklayıcı, güçlü liderliklerle iktidarlar tayin olabilecek ve egemen olan millet olacak. Doğrudan iktidarı belirleyecek, beş yıl sonra da hesabını soracak. Yani pekişmiş demokrasiye geçeceğiz.

PEKİŞMİŞ DEMOKRASİ VURGUSU
Batı demokrasisi bize örnek gösteriliyor, inşallah biz daha öteye taşıyacağız. Çünkü onun mayası bizde zaten. Pekişmiş demokrasiye geçmek için örgütlenmiş toplum çok önemli. Sivil toplum kuruluşları yarın çok önemli olacak. STK’ları kuvvetli toplumlar pekişmiş demokrasiyi yakalayacak ve milletin egemenliği kesin bir şekilde yerini bulmuş olacak. Önümüzdeki referandumda “evet” dediğimizde egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak; millet egemen, devlet hâdim olacak. Rahmetli Erbakan’ın “garson devlet” terimiyle kastettiği de budur. İnsan için var olan her şey medeniyettir. Devlet de, kanun da, mimari de insan içindir. Bir ahlak çerçevesi içinde medeniyetimizi yükselteceğiz.
 


Etiketler; #yalçın topçu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yavuz - 7 yıl önce
Allah yardımcınız olsun.
Avatar
Akif - 7 yıl önce
Elimizdeki işe sahip çıkacağız ve işimizi iyi yapacağız