Yarın Okullar Tatil mi? 17 Aralık 2018 Pazartesi Hava Durumu

Ülkemizin Güney ve Doğu Anadolu etkili kar yağışı bekleniyor. Kar yağışı bazı bölgelerde etkili olacak. Peki hangi illerde okullar tatil edilecek? Ardahan, Van, Erzurum, Kars, Ağrı'da okullar tatil mi? Son dakika Valilik kar tatili açıklamaları haberimizde.

Yarın Okullar Tatil mi? 17 Aralık 2018 Pazartesi Hava Durumu
16 Aralık 2018 Pazar 20:26

Sibirya soğukları etkisini göstermeye devam ediyor. Soğuk hava yurdun büyük kesiminde kendini hissettiriyor. Geçtiğimiz hafta kar yağışı birçok ilimizde hayatı olumsuz etkiledi. Öğrencilerin ve velilerin ise merak ettiği sorulardan birisi de 'Yarın okullar tatil olacak mı?' Yurt geneli hava durumu ile ilgili merak edilenler haberimizde. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güneyi, Trakya, Ege, Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Çorum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak, Ege Kıyıları ve Batı Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Hakkari ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Muğla, Antalya, Isparta, Şanlıurfa, Diyarbakır, Tunceli ve Elazığ çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu bölgelerde sis ve pus ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Güneydoğu ve kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle doğu ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, bu gece ve sabah saatlerinde Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR
BUZLANMA VE DON UYARISI: Bu sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğu kesimlerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların Muğla, Antalya, Isparta, Şanlıurfa, Diyarbakır, Elazığ ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg / m2), Hakkari çevrelerinde yoğun kar yağışı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (yıldırım, ani sel, su baskını, deniz üzerinde hortum oluşma riski, ulaşımda aksamalar) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA
MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, Güneyi ile Kocaeli, Sakarya, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde bu gece ve sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BURSA 9°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı, gece ve sabah saatlerinde puslu

ISTANBUL 9°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu

KIRKLARELI 7°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren yağmurlu

SAKARYA 9°C, 14°C
Parçalı ve çok bulutlu, bu gece ve sabah saatlerinde yağmurlu

EGE
Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Muğla çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

A.KARAHISAR 3°C, 8°C
Çok bulutlu, yağmurlu, bu gece ve sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

IZMIR 10°C, 16°C
Çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KÜTAHYA 2°C, 10°C
Çok bulutlu, yağmurlu, bu gece ve sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

MANISA 6°C, 13°C
Çok bulutlu, yağmurlu, bu gece ve sabah saatlerinde yer yer puslu ve sisli

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya ve Isparta çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın bu gece saatlerinden sonra Batı Akdeniz kıyılarında güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

ADANA 10°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA 10°C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli olması bekleniyor.

HATAY 10°C, 13°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı

ISPARTA 4°C, 9°C
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

ANKARA 3°C, 10°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bu gece ve sabah saatlerinde puslu

CANKIRI 2°C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bu gece ve sabah saatlerinde puslu

ESKISEHIR 3°C, 9°C
Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, bu gece ve sabah saatlerinde puslu

KAYSERİ 2°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu

BATI KARADENİZ
Çok bulutlu, Düzce ve Bolu çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

BOLU 3°C, 9°C
Çok bulutlu, bu gece ve sabah saatlerinde sis ve puslu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra yağmurlu

DÜZCE 9°C, 14°C
Çok bulutlu, bu gece ve sabah saatlerinde sis ve puslu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra yağmurlu

KARABÜK 5°C, 11°C
Çok bulutlu, bu gece ve sabah saatlerinde sis ve puslu

ZONGULDAK 13°C, 14°C
Çok bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Çorum çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. İç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

AMASYA 4°C, 11°C
Parçalı ve çok bulutlu

GİRESUN 10°C, 16°C
Parçalı ve çok bulutlu

SAMSUN 11°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON 10°C, 17°C
Parçalı ve çok bulutlu

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Elazığ ve Tunceli çevrelerinde kuvvetli, Hakkari çevrelerinde yoğun olmak üzere bölgenin doğu kesimlerinde ve yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar; diğer yerlerde yağmur şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bölge genelinde yer yer sis ve pus ile birlikte yer yer buzlanma ve don bekleniyor.

ELAZIĞ 2°C, 5°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmurlu olacağı tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM -5°C, 1°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra kar yağışlı

HAKKARİ -3°C, 2°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden sonra kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yoğun olması bekleniyor.

KARS -7°C, 0°C
Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden sonra kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, Diyarbakır ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzey kesimlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor.

ADIYAMAN 7°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

DIYARBAKIR 4°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

GAZIANTEP 6°C, 8°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

KİLİS 8°C, 10°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

DENİZLERDE HAVA
Yarın (Pazartesi) sabah saatlerine kadar Batı Akdeniz’de kuvvetli fırtına, Doğu Akdeniz’in doğusu ile açıklarında fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinde kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa), doğusu ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde geneli doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa), akşam saatlerinde batısı güneydoğudan ve yarın (Pazartesi) öğle saatlerinde batısı kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, yer yer 2,5m, Görüş: İyi.

MARMARA
Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sisli, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, pus anında orta; sis anında zayıf.

EGE
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerine kadar Muğla kıyıları kuvvetli olmak üzere, yarın (Pazartesi) sabah saatlerine kadar aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (30-50 km/sa), Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan, akşam saatlerinde güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), açıkları kuzeybatıdan, akşam saatlerinde güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, açıkları yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış anında zayıf.

AKDENİZ
Hava Durumu: : Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren doğusu kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece saatlerinde doğusu 6 ila 8 (50-75 km/sa), akşam saatlerinde geneli 9 (90 km/sa), Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren açıkları güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), yarın (Pazartesi) sabah saatlerine kadar doğusu ile açıkları doğudan 7 (75 km/sa) kuvvetinde Dalga: 1,5 ila 2,5m, batısı yarın (Pazartesi) sabah saatlerine kadar 3,5 ila 4,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta; kuvvetli yağış ve fırtına anında zayıf.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgâr: Güney ve güneybatıdan, doğusu ile yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren geneli kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Meteorolojinin tahminlerine göre yarın hiçbir ilimizde okulların tatil olması beklenmiyor. Ancak kar yağışlarının özellikle Doğu ve Güney Doğu A nadolu Bölgelerinde, don olaylarının ise iç bölgelerde görülmesi bekleniyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilinmeyen - 6 yıl önce
Bu soğukta hergün durakta 1 saat bekliyorum otobusler keyfine göre geliyor zamanında değil. Bir de bu kadar yağışlı bir günde benim için çok daha zor olacak.