Yeni Başbakan İsmet Yılmaz mı olacak?

Yeni başbakanın kim olacağı merak ediliyor. Kulislerde konuşulan Berat Albayrak, Binali Yıldırım, Bekir Bozdağ isimlerine bir yenisi daha eklendi. Eski Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın ismi çok konuşuluyor. Peki İsmet Yılmaz yeni Başbakan mı olacak?

Yeni Başbakan İsmet Yılmaz mı olacak?
10 Mayıs 2016 Salı 11:43

Başbakan Ahmet davutoğlu'nun 22 Mayıs 2016 günü gerçekleşecek AK Parti kongresinde aday olmayacağını açıklamasının ardından, yeni başbakanın kim olacağı konuşulmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde Bekir Bozdağ, Berat Albayrak ve Binali Yıldırım'ın isimlerin geçtiği AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlık adaylığına bir isim daha eklendi.

Kulislerde konuşulan isim İsmet Yılmaz. Milli Savunma Bakanlığı görevi yapan İsmet Yılmaz'ın ismi son zamanlarda başbakan adaylığının içerisinde geçiyor. Dün akşam Habertürk Televizyonu'nda yayınlanan ve Ece Üner'in sunduğu "Enine Boyuna" programına katılan Metehan Demir, 22 Mayıs'ta yapılacak kongrede İsmet Yılmaz'ın ismininde genel başkanlık ve başbakanlık adaylığında olacağını dile getirdi. Kongreyle ilgili bilgi veren isimlerden birisinin İsmet Yılmaz'ın da aday olabileceğini söylediği ifade eden Demir, İsmet Yılmaz ismini yabana atmayın dedi. 

Peki İsmi kulislerde sıkça geçen İsmet Yılmaz Kimdir?



1961 yılında Sivas'ın Gürün ilçesinde dünyaya gelen İsmet Yılmaz, Gürün ilçesinde ilk ve orta okulunu okumuştur. Lise eğitimini İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nde tamamlayan Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakiltesi Makine Bölümü'nde lisans eğitimini tamamlamıştı. Aynı üniversitede Hukuk Bölümünü'de okuyan İsmet Yılmaz, 1987 yılında eğitimini tamamlamıştır.

İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesi’nde “Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi” alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalında iki ayrı Yüksek Lisans yaptı.İsmet Yılmaz, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında Doktorasını tamamladı.

20 yıl kamuda mühendislik yapan Yılmaz, 2002 yılında Denizcilik Müsteşarlığı görevine atandı. Görevinde başarılı olan İsmet Yılmaz, 08.05.2007 tarihinde Ulaştırma Bakanı oldu daha sonrasında ise 01.11.2007 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevine atandı.

Evli ve üç çocuk babası olan İsmet Yılmaz, iyi derecede İngilizce bilmektedir. 2011 yılında AK Parti Milletvekili olarak seçilen yılmaz 6 Temmuz 2011 yılında Milli Savunma Bakanı olmuştur.


Etiketler; #ismet yılmaz
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.