"Yetkilerin Kullanılmadığı Tespit Edilmiştir"

Emniyet Genel Müdürlüğü bir genelge ile emniyet personeline vurma yetkisini hatırlattı.

11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz imzasıyla temmuz ayında 81 ile gönderilen bir genelgede "İç Güvenlik Yasası" hatırlatıldı. 

Dağlıca saldırısı ve bölgedeki şiddetli kent çatışmaları sonrasında ortaya çıkan manzara, polis ve askerin vurma yetkisi olup olmadığını tartıştırmıştı. Bu kapsamda polisin vurma yetkisinin ateşli silahlarda ve yüzü kapalı şahıslarda geçerli olduğu belirtilmişti. Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bu yetkinin polislerce kullanılmadığı tespit edildi. Bu kapsamda Genel Müdürlük polislere vurma yetkisini hatırlatarak gerekli görüldüğünde silah kullanmayı emretti.

Diğer yandan Genel Müdürlük, makul şüphe durumunda adreslere baskın ve arama yapılabileceğini, belirlenen kişilere arama veya gözaltı kararı alınabileceğini de hatırlattı.

Geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı da katıldığı bir televizyon programında polisin ve askerin vurma yetkisi olduğunu hatırlatmıştı.

 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.