Zorunlu trafik sigortası hususunda yeni düzenleme Meclis'te

Zorunlu trafik sigortası yaptıranların birkaç aydır şikayet ettiği trafik sigorta primlerinin yüksekliği hükumeti çözüm bulmaya sevk etmişti. Zorunlu trafik sigortası konusunda yapılan yeni düzenlemeler Bakanlar Kurulu tarafından imzalandı ve TBMM'ye gönderildi. Peki zorunlu trafik sigortası sigorta primleri konusunda ne gibi düzenlemeler içeriyor?

Zorunlu trafik sigortası hususunda yeni düzenleme Meclis'te
23 Mart 2016 Çarşamba 12:29

Zorunlu trafik sigortaları ile ilgili trafik sigortaları primlerinin yüksekliği bir süredir gündem olmuş, 2015 yılı ile 2016 yılı trafik sigorta primleri karşılaştırıldığında fahiş oranda bir yükselme olduğu tespit edilmişti. Bu artışın zorunlu trafik sigortalılık oranını düşürecek olmasından tedirgin olan hükümet trafik sigorta primlerinin düşürülmesi konusunda bir çalışma yaptı. Peki zorunlu trafik sigortasıyla ilgili bu çalışma nasıl? 

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıklamasına göre zorunlu trafik sigortası ile ilgili düzenlemeyi içeren tasarı Bakanlı Kurulu'nun imzasından geçerek Meclis'e sevk edildi. Tasarıda hakkında yorumda bulunan Mehmet Şimşek, "Sektörde öngörülebilirliği artırıp, primlerin daha makul seviyelere inmesini amaçlıyoruz." dedi.

Trafik sigorta primlerinin artmasının temel sebebi trafik sigorta şirketlerine açılan tazminat davalarıydı. Bu tazminat davaları ile ilgili bir çalışma yapan komisyon sigorta şirketlerinin tazminat konusunda önünü görmesini sağlayan bir çalışma hazırladı. Bu çalışma sonucu sigorta şirketlerinin maliyeti azalacağı için bu da sigorta primlerine yansıyacak ve doğal olarak sigorta primlerinin düşmesini sağlayacak. 

Ayrıca Bakan Şimşek,  "Tasarıyla kişilerin kendi kusurundan yararlanamaması ilkesi getiriliyor. Sigortalının sorumluluğu altında olmayan hususlarda sigorta şirketinin tazminat ödeme yükümlülüğünü ortadan kaldıran tasarıyla trafik sigortası kapsamının genel şartlarla belirlenmesi hususunda yetki alınıyor. Bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle sigorta şirketleri bakımından belirsizlikler ortadan kalkmış olacak, tazminat yükü daha öngörülebilir hale gelecek, bu suretle fiyatlamada istikrar sağlanmış olacaktır." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.