Zülfü Livaneli: "Türkiye, Rusya'dan resmen özür dilemeli"

Zülfü Livaneli, Rus ajansı Sputnik'e verdiği röportajda Türkiye ve Rusya ilişkilerinde krize neden olan Rus jetinin düşürülmesi olayıyla ilgili "Türkiye, Rusya'dan resmen özür dilemeli" diye konuştu.

Zülfü Livaneli: "Türkiye, Rusya'dan resmen özür dilemeli"
08 Haziran 2016 Çarşamba 14:23

Zülfü Livaneli, Rus ajansı Sputnik'le röportaj yaptı. Türkiye ve Rusya ilişkilerinde krize neden olan Rus jetinin düşürülmesi olayıyla ilgili Livaneli, "Türkiye, Rusya'dan resmen özür dilemeli" diye konuştu.


Zülfü Livaneli Sputnik'le röportajında "Moskova'dayken bana karşı çok iyi davrandılar, herhangi bir sorun yaşamadım, aksine geriye çok sıcak anılar kaldı" demesinin ardından Rusya'ya teşekkür etti. Livaneli röportajda Türkiye ve Rusya ilişkilerinde krize neden olan Rus jetinin düşürülmesi ve hükümeti ele alarak çirkin ifadelerde bulundu.

"Türkiye, Rusya'dan resmen özür dilemeli"

Röportajda Türkiye ve Rusya arasında yaşanan krizden büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Livaneli Rus jetinin düşürülmesinin yanlış olduğunu belirterek, "Rusya, bizim için yüksek öneme sahip bir partner. Uçağın neden vurulduğunu, tüm bunların nasıl olduğunu anlamıyorum. Bu kararları kimin aldığını, emirleri kimin verdiğini bilmiyorum. Pilotun ölümü beni derinden sarstı. Bence Türkiye, Rusya'dan resmen özür dilemeli ve ilişkileri düzeltecek adımlar atmalı." ifadesinde bulundu.

"Hükümet, sivilleri ve tarihi eserleri kurban etti"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni Osmanlı İmparatorluğu kurma hayaliyle hereket etmesinden dolayı Ortadoğu'daki birçok ülkeyle ilişkilerini bozduğu dile getiren ve son dönemde yaşanan terör saldırıları ile ilgili knuşan Livaneli, "Hükümet, sivilleri ve tarihi eserleri kurban etti. Çözüm süreci çok önemliydi ve umarım bu süreç yeniden başlar" dedi.


Etiketler; #rusya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.