Kani Beko: "İşçiler artık taşeron olmak istemiyor, kadro istiyor''

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan bir fabrikada grev yapan işçileri ziyaret eden DİSK Başkanı Kani Beko buradan Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslendi. Beko, ''işçiler artık taşeron olmak istemiyor, kadro istiyor'' diye çağrıda bulundu.

Kani Beko: "İşçiler artık taşeron olmak istemiyor, kadro istiyor''
20 Ocak 2016 Çarşamba 21:22

DİSK Başkanı Kani Beko Kocaeli Gebze ilçesinde yer alan SCA Yıldız Fabrikası'nda grevde bulunan işçilerin grev çadırına ziyarette bulundu. Burada açıklamalarda bulunan Beko, işçilerin kıdem tazminatlarının ellerinden alınmak istendiğini iddia etti. Hükümete seslenen DİSK Genel Başkanı Kani Beko, işçilerin artık taşeron olarak çalışmak istemediklerini, kadro istediklerini söyledi. Hükümetten müjdeli haberi beklediklerini ifade eden Beko, 2015 yılında bin 732 işçinin iş kazasında öldüğünü hatırlattı. İşçi ölümlerinin önüne geçmek için önlemlerin alınmasını isteyen Beko, İLO kriterlerine göre iş güvenliği önlemlerinin uygulanmasını istedi. 

DİSK Genel Başkanı Kani Beko'nun açıklamaları şu şekilde; 

''Hükümetin vermiş olduğu bir söz var. İşçilere dediniz ki 'Bundan sonra kesinlikle iş yerlerinde taşeron işçisi olmayacak'. Taşeron işçilerine kesinlikle kadro sözü vermiştiniz. Biz de diyoruz ki alanlarda başta Sayın Başbakanımız, taşeron çalışanlarına kadro sözü vermiştiniz. İşçilerin beklediği bir müjdeli haber var. İşçiler artık taşeron işçisi olmak istemiyor, kadro istiyor. Ben de buradan Başbakan'a diyorum ki kıdem tazminatlarımızı bırakın, taşeronda çalışarak, sadece 2015 yılında bin 732 arkadaşımız işçi sağlığı, iş güvenliği önlemleri alınmadığından dolayı iş cinayetlerinde öldüler. Gelin işçi sağlığı, iş güvenliği önlemlerini İLO kriterlerine göre uygulayalım ve 2016 yılında, çalışan işçi arkadaşlarımızın iş yerlerinde ölümlerini durduralım.''

Kani Beko açıklamalarda bulunuktan sonra sendika yetkilileri ve işçiler ile halay çekti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.