Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlara müjde!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Mesleki yeterlilik belgesi almayan çalışanlar için müjdeli haber verdi. 25 Mayıs 2016’da mesleki yetersizlik belgesi olmayanların çalışamayacağı duyurusu yapıldıktan sonra Bakan Sarı bu belge için 2016 yılının sonuna kadar ertelendiğini açıkladı.

Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayanlara müjde!
30 Nisan 2016 Cumartesi 11:13

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Mesleki yeterlilik belgesi almayan çalışanlar için müjdeli haber verdi.  25 Mayıs 2016’da mesleki yetersizlik belgesi olmayanların çalışamayacağı duyurusu yapıldıktan sonra Bakan Sarı bu belge için 2016 yılının sonuna kadar ertelendiğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı arasında yapılan protokol kapsamında tarih netleşmese de düzenleme yıl sonuna kadar uzatılması sayesinde 350 bini bulan ve belge almayan usta, Mayıs ayında işsiz kalmaktan ve işveren de işçi başına 500 Türk Lira ceza ödemekten kurtuldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, belge zorunluluğu için, “Bu 40 mesleğin içinde inşaat sektöründe istihdam yapan ustalarımızı ilgilendiren ağırlıklı bölümler de var. Buradaki sıkıntıyı fark ettik. Buna bir süre belirlenmiş, ama bu süre içerisinde ustalarımızın belge alma imkanını sağlayacak ortamda eksiklikler olduğunu gördük. Bu süreyi de uzatacağız en kısa zamanda. Tarih belli değil ama 2016’nın sonuna kadar uzatılacak” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.