Taşeron işçilere kadroda sona geliniyor, Süleyman Soylu'nun açıklaması

Taşeron işçilere kadro verilmesi ile ilgili açıklama yapan Süleyman Soylu, Maliye Bakanlığı ile birlikte bu konuda çalışmalara devam ettiklerini belirttti. Taşeron işçilere kadro verilmesiyle ilgili gelişmelerin mart ayının sonuna doğru netlik kazanacağını bildirdi.

Taşeron işçilere kadroda sona geliniyor, Süleyman Soylu'nun açıklaması
01 Mart 2016 Salı 01:10

Ak Parti'nin seçim vaatlerinden biri olan taşeron işçilere kadro verilmesi ile ilgili her gün yeni bir haber çıkıyor. Çeşitli kamu kurumlarında çalışan işçiler kadro ile ilgili hükümetten bir açıklama bekliyor. Taşeron işçilerle ilgili yapılacak yasal düzenlemelerin merkezinde yer alan isim Süleyman Soylu konuyla ilgili açıklamlarda bulundu. 

 TBMM Genel Kurulunda 2016 yılı bütçe görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım kendilerine yöneltilen sorulara cevap verdi.

İşte Süleyman Soylu'nun taşeron işçilere kadro verilmesiyle ve diğer konularla ilgili açıklaması:

"Turizm Bakanımızla birlikte çalışma bakanlığı olarak 4-5 ay boyunca işsiz kalan veya işten çıkanlarla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Gerek kamuya olan maliyeti gerekse bu konuda nasıl bir süreç ortaya konabileceğine ilişkin çalışıyoruz ama olumlu bir süreç çıkarmak için gayret içindeyiz. Bir iki düzeltmemiz daha var onu da yapacağız turizmcilere yönelik. Aynı zamanda, Meclise gelebilecek güvenceli esneklik yasasında Çalışma Komisyonunun da aslında değerlendirmesini alarak turizmde bir denkleştirme yaptık. Toplu sözleşmeler için 2+2 olan denkleştirmeyi 4+2'ye çıkardık ve inşallah, TBMM kabul ederse turizmde yaklaşık 4-5 ay işsiz kalan insanlar da hiç olmazsa o denkleştirmeyle beraber 12 ay sosyal güvenlik kapsamında olabilecekler."

Taşeron işçilere yönelik yapılacak çalışmaların durumu mart sonunda şekillenecek ve bir netlik kazanacak. 

Siyasi geçmişine yönelik bir soruyu yanıtlayan Soylu, eski Meclis tablolarını hatırlatarak, iktidar sıralarında oturan partilerin değiştiğine, ancak CHP'nin hep muhalefet sıralarında oturduğuna işaret etti.

Soylu, "Biz nerede ve ne şekilde siyaset yapacağımıza bir vesileyle kendi adımıza değil, tarih bizim adımıza karar verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beni AK Parti'ye davet etti ve iyi ki davet etti, Allah ondan razı olsun. İnşallah, burada yaklaşık üç buçuk yıldır güzel hizmetler veriyorum. Ben Trabzon'dan sahadan geliyorum, değil mi? Allah'a şükür, AK Parti kadrolarıyla ve milletvekili arkadaşlarımla beraber bize o soruları sorup bizi istiskal etmeye çalışanlara Trabzon halkı yüzde 66,5 ile tarihi bir oyla cevap verdi, 5 milletvekiliyle buraya geldik" diye konuştu.

-"Charter seferlerinin devam etmesi için gerekli çalışmalar devam etmektedir"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım da sorular üzerine iki ulaşım ana planı yapıldığını belirtti.

Yıldırım, "Bir tanesi 2003 yılında üniversitelerle yapılan bir protokol çerçevesinde gerçekleştirildi ve o ana plan on yıllık bir dönemi kapsıyordu, 2003-2013 tamamlandı. Şimdi daha kapsamlı yeni bir ulaştırma ana planı hazırlanacak. Avrupa IPA fonlarıyla ve yüzde 15 milli bütçe katkısıyla yapılıyor. Geçen hafta sözleşmesi imzalandı ve bunun bedeli de 7 milyon 490 bin avrodur. Bir Fransız ve Türk ortaklığı bu ana planı hazırlayacak, 2016'dan 2035'e kadarki bir dönemi kapsıyor" diye konuştu.

Eskişehir Anadolu Havalimanı ile ilgili soru üzerine Yıldırım, "Havalimanının pistini, taksi yolunu ve terminalini bakanlığımız yaptı ve burada iç hat seferleri de bir şekilde başladı ancak yeterince yolcu olmadığı için maalesef devam ettirilemedi. Yaz aylarında bir kez daha dışarıdan, özellikle Belçika'dan charter seferlerinin devam etmesi için gerekli çalışmalar devam etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akif - 8 yıl önce
yeter artık son bulsun ya