Taşeron işçilere kadroda tüm merak edilenler! Taşeron işçilere devlet memuru kadrosu verilecek mi?

Bir süredir gündemde olan taşeron işçilere kadroda son noktaya gelindi. Taşerona kadroda yapılan bazı değişikliklerle beraber akıllarda soru işaretleri belirmeye başladı. Taşeron işçilere kadroda tüm merak edilenler haberimizde sizleri bekliyor...

Taşeron işçilere kadroda tüm merak edilenler! Taşeron işçilere devlet memuru kadrosu verilecek mi?
30 Mart 2016 Çarşamba 14:37

Taşeron işçilere verilecek olan kadrodan kimlerin yararlanacağı, aranan şartlar, verilecek olan sosyal haklar gibi bazı durumlar taşeron işçilerin merak ettiği konulardan bazılarıydı. Konuyla alakalı AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamayla tüm soruların cevapları bulundu.

TAŞERON İŞÇİLERE KADRODA MERAK EDİLEN SORULAR YANITLANDI!

Hangi işçiler kadrodan yararlanacak?

Genel ve özel bütçeli idareler, Düzenleyici ve denetleyici kurumlar, Sosyal güvenlik kurumları ile bunlara bağlı döner sermayeli idareler, İl özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşlar, Özel kanunlarla kurulan diğer kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım işlerinde çalışan işçiler kadro düzenlemesinde yer alıyor.

Öte yandan kamuda hem asıl işlerde hem de yardımcı işlerde çalışan yaklaşık 720 bin işçi kadrodan yararlanacak. Özel sözleşmeli personel olarak istihdam edilecek olan işçiler 12 ay boyunca tam zamanlı olarak çalışanlar olacak. Ancak emekliliğe hak kazananlar bu yasadan faydalanamayacak.

Taşeron işçilere verilecek kadroda aranan şartlar neler?

Kamuda çalışan taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel olarak alınabilmesi için şu şartlar aranmaktadır;

-Kurum ve iş açısından kapsamda olmak,
-Tasarının TBMM’ye sevk edildiği tarih itibariyle aktif olarak çalışıyor olmak,
-Kapsamda bulunan idarelerde 1 Kasım tarihi itibariyle çalışıyor olmak,
-Devlet memurluğuna atanmak için gereken şartları taşımak,
-Emekli olmamak,
-65 yaşından küçük olmak,
-Yapılacak olan sınavlarda başarılı olmak.

Taşeron düzenlemesinden kimler yararlanamayacak?

Kapsam dışında kalan 3 veya 6 aylık bir çalışma dönemi için geçici işçi olarak çalıştırılan işçiler taşeron düzenlemesinden yararlanamayacak.

Taşeron işçilere kadroda mali ve sosyal haklar nasıl olacak?

Taşeron işçilere kadro düzenlemesinde kamuya geçecek olan işçiler maaş veya özlük haklarında herhangi bir değişiklik yapılması beklenmiyor. Taşeron işçiler düzenlemeyle beraber özel sözleşmeli personel statüsünde yer alacaklar ve kadroya alındıktan sonra 3 yıl arayla sözleşmeleri yenilenecek.

Taşeron işçilere devlet memuru kadrosu verilecek mi?

Özel sözleşmeli personel olacak olan taşeron işçiler devlet memuru kadrosuna alınmayacak.

Taşeron işçilere kadroda sınav sistemi nasıl işleyecek?

Taşeron işçilere kadro düzenlemesinde işçilerin yeterli bilgi ve donanıma sahip olup olmadığını belirlemek için sınav yapılacak. Yasal düzenlemeden itibaren 30 gün içinde çalışılan idareye yazılı olarak başvuru yapması gerekmektedir. Gerekli işlemlerin yapılmasının ardından işçiler çalıştıkları idarelerce yazılı ve sözlü sınava tabi tutulacaklar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.