Taşeron kadroya geçiş sınavı nasıl olacak?

Taşeron sınav soruları merak ediliyor. Kadroya geçiş için bekleyen taşeron işçiler, yapılacak sınavın nasıl olacağını araştırıyor. Peki taşerona kadro sınavı nasıl olacak, kim yapacak? taşeron sınav soruları, taşeron sınavı geçemezse ne olacak? İşte detaylar.

Taşeron kadroya geçiş sınavı nasıl olacak?
21 Aralık 2017 Perşembe 14:05

Hükümetin çalışmaları sonrasında, yüzbinlerce taşeron işçisi kadroya geçiyor. Elbette taşeronun kadroya geçiş süreci büyük merak konusu. 450 binden fazla taşeron işçisi kadroya geçme heyecanı yaşarken, geçiş aşamalarının ne olacağı merak ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeronun kadroya geçişinde sınav olacağını ifade etmişti. Peki taşerona geçişte sınav nasıl olacak? İşte detaylar. 

İlk olarak taşeron çalışanlar için güvenlik soruşturması ardından da sınava tabi tutulacak. Elbette binlerce kişinin aklında sınavın nasıl olacağı bulunuyor. Yıllarca KPSS'ye çalışıp memur olarak atanamayan adaylar, taşerondan kadroya geçeceklerinde KPSS gibi sınava girip girmeyeceklerini merak ediyor.  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, “Bu sınav bir KPSS olmayacak. İŞKUR yapacak” dedi. Bakan Sarıeroğlu, canlı yayınında yapılacak sınavın nedenlerini anlatırken, “toplum vicdanını da” düşünerek böyle bir karar aldıklarını ifade etti.

Kadroya geçmek isteyenların başvuruları alınacak

Sarıeroğlu, “Geçiş yapmak isteyen işçi kardeşlerimizin başvurularını alacağız, bu başvurular incelenecek, inceledikten sonra da ilan edilecek.

Basit bir sınav olacak

Bakan Sarıeroğlu sınav ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bununla ilgili biliyorsunuz kamuda şu anda işçi olarak girişte İŞKUR üzerinden gerçekleştiriliyor, bir sınav şekli var, ama bu sınav şekli böyle çok kuralları ağır bir sınav değil.Ama bu kadar KPSS’yle herkesin girdiği bir memuriyet ya da kamuda çalışma imkanı varken toplum vicdanını da düşünerekten böyle bir ara mekanizma koyacağız, bu sınavdan sonra da herkesin geçişini sağlamış olacağız” dedi.

Sınav bir prosedür olacak

 Sınavın yapılan işle ilgili olacağını belirten Sarıeoğlu, “Sınav, şuda kamuda kadrolu işçilikle ilgili uygulanan bir prosedür” şeklinde konuştu. Buradan anlaşılacağı üzere kadroya geçiş sınavlarının basit olacağı ve sadece prosedür olarak uygulanacağını söyleyebiliriz. 

Taşerona Kadroya KİT'lerde dahil edilecek

Maliye Bakan Naci Ağbal, TBMM'de kendisine sorulan soruya şu yanıtı verdi.

"Arkadaşlar, burada yapacağımız yasal düzenlemenin kapsayacağı kurumlar ve kapsayacağı çalışanlar bakımından gerçekten beklentileri karşılayacak bir çalışma yapıyoruz. İnşallah bir iki gün içerisinde bu konuyla ilgili, sizin ifade ettiğiniz kurumları da kapsayacak şekilde, burada kimse merak etmesin, gerçekten geniş toplum kesimlerini ilgilendiren bu konuyla ilgili, geniş toplum kesimlerini memnun edecek, onların haklarını bugünden daha da ileriye götürecek ve kamuda, kamunun genelinde bu meselede çalışanlarımızı son derece mutlu edecek bir düzenlemeyi de hayata geçireceğiz."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.