2016 KPSS Coğrafya konu dağılımı

2016 KPSS sınavına 15 günden az bir süre kaldı. Adayların en çok çekindikleri bölüm şüphesiz Genel Kültür. Peki Genel kültür bölümünde sorulan coğrafya soruları nasıl olacak? 2016 KPSS coğrafya konu dağılımı detayları haberimizde.

2016 KPSS Coğrafya konu dağılımı
11 Mayıs 2016 Çarşamba 14:36

22 Mayıs Pazar günü yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) 15 günden az bir zaman kaldı. Sınava girecek yüzbinlerce kişi KPSS 2016 Genel Kültür testinde sorulacak Coğrafya sorularını merak ediyor. Peki 2016 yılında yapılacak KPSS Coğrafya soruları müfredatında bir değişiklik varmı?

ÖSYM KPSS Coğrafya'dan sınava girenlere 18 soru soruyordu. Önceki yıllarda sorulan Coğrafya soruları müfredatına baktığımızda,  Türkiye'nin Beşeri ve Fiziksel Özellikleri'den 6 soru, Türkiye'nin Ekonomik Özellikleri'nden 12 soru soruluyordu.

ÖSYM bu sene yapacak 2016 KPSS'de soru dağılımlarını değiştirdi. Yeni müfredatta, Türkiye’nin Fiziki Özellikleri bölümü 3 sorudan 7 soruya çıkarıldı ve Türkiye’nin Ekonomik Özellikleri 8 soruya düşürüldü. 

Yeni müfredata göre Coğrayfa bölümünde sorulacak soruların dağılımı şu şekilde;

7 soru Türkiye’nin Fiziki Özellikleri
3 soru Türkiye’nin Beşeri Özellikleri
8 soru Türkiye’nin Ekonomik Özellikleri


 KPSS 2016 Tarih konu dağılımı


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hefef Memurluk - 8 yıl önce
Merhaba.Öncelikle bilgilerinizle bizleri aydınlattığınız için teşekkür ederim.Merak ettiğim birşey var bu bilgiler ne kadar doğru ?