2016 KPSS Matematik sorularında hata var mı?

Yüzbinlerce aday bu sabah gerçekleşen KPSS sınavına girdi. Sınavda 120 soruya yanıt veren adayların en çok zorlandıkları sorular matematik oldu. Peki kpss matematik hatalı soru var mı? 2016 KPSS Matematik soruları ile ilgili detaylar haberimizde.

2016 KPSS Matematik sorularında hata var mı?
22 Mayıs 2016 Pazar 18:02

Yüzbinlerce aday memur olabilmek için Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girdi. Sabah yapılan ilk oturumda adaylara genel yetenek ve genel kültür testlerinin olduğu 120 soruya cevap verdiler. Türkçe, matematik, tarih, coğrafya ve vatandaşlık konularından toplam 120 soru çözen adayların en zorlandığı bölüm diğer yıllara farkla matematik ve türkçe soruları oldu. 

ÖSYM bu sene sınava giren adayları şaşırttı. Geçtiğimiz yıllarda Genel Kültür bölümünde zor ve farklı sor soran ÖSYM yetkilileri bu sene yapılan KPSS'de genel yetenek bölümünde bulunan sorularda adayları zorladı. Genel Yetenek bölümünde sorulan Matematik sorularında zorlanan binlerce aday, sabah yapılan KPSS sonrasında soruları tartışmaya başladı. 

KPSS Matematik sorularında hatalı soru var mı?

Sınava girne binlerce aday, matematik sınavında yanlış soru olduğunu ve iptal edilmesi gerektiğini belirtselerde ösym bu konuda henüz bir açıklamada bulunmadı. Adaylar, matematik sınavında en çok tartışılan sorular, yaş problemi, kar zarar problemi, analitik geometri sorusu ve türkçenin son sorusu sözel mantıkta sorulan öğretmenlerin sınav programı sorusunun hatalı ve iptal edilmesi gerektiği belirtiliyor. 

Sizde KPSS Matematik sınavında hata veya iptal edilmesi  gereken bir soru olduğunu düşünüyorsanız, haberimizin altında bulunan "Yorum" kısmına düşüncelerinizi yazabilirsiniz.


KPSS Tarih ve Vatandaşlık soruları için tıklayınız.

KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek soruları için
tıklayınız.

KPSS nasıldı, uzman yorumları

KPSS puan hesaplama nasıl yapılır, tıklayın.


KPSS ile ilgili en güncel haberlerden anında bilgi almak isterseniz Kamu Saati uygulamamızı indirebilir ve mobil cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. Ayırca sosyal medya hesaplarından Kamu Saati Facebook ve Twitter hesaplarımızı takip ederek güncel haberlere ulaşabilirsiniz.

Kamu Saati Facebook sayfasını Beğenmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Twitter hesabını takip etmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati mobil uygulamayı indirmek için TIKLAYINIZ

 


Etiketler; #kpss
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
EYYÜP ERTUĞRUL - 8 yıl önce
SORU 56 ŞİRKETİN BAŞTA 192 ARACI VAR 7 B MARKA ARAÇ DAHA ALINIYOR SON DURUMDA ŞİRKETİN ARAÇ SAYISI 175 OLUYOR ANLAYAMADIM
Avatar
AYHAN - 8 yıl önce
YAŞ PROBLEMİNDE KEREMİN YAŞI İBARESİ YANLIŞ O ÇIKINCA CEVAP DOĞRU OLUYOR
Avatar
saniye yildirim - 8 yıl önce
Mat: 3 ile bölunebilen sorusunun cevabi 30 olacak. Yani cevap C deegil D sikki olacak.
Avatar
Neslihan - 8 yıl önce
Analitik sorusunu çözen var mı B ve C noktaları soruda yoktu?
Avatar
Hakan - 8 yıl önce
Yaş sorusu hatalı çünkü soruda anlam karisikligi var kerem leylanin yaşı olduğunda demiş yanlış asıl doğru olması gereken leylanin yaşı kadar büyüse demesi lazım