2016 KPSS Tarih ve Vatandaşlık Soruları

22 Mayıs 2016 Pazar günü yapılan KPSS Lisans sınavı sona erdi. Yüz binlerce genç memur olabilmek için girdiği sınavda Tarih ve Vatandaşlık sorularını büyük bir gayretle çözdü. Peki 2016 KPSS'de Tarih ve Vatandaşlık sınavında hangi konulardan soru soruldu. KPSS Tarih ve Vatandaşlık (Anayasa) soruları haberimizde.

2016 KPSS Tarih ve Vatandaşlık Soruları
23 Mayıs 2016 Pazartesi 10:55

KPSS tarih soruları ve KPSS vatandaşlık soruları yayımlandı mı? Yüz binlerce memur adayının girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans bölümü bugün itibariyle sona erdi. 22 Mayıs Pazar günü yapılan birinci oturumda adaylar KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarına girdiler. 2 saat süren sınavda Tarih ve Vatandaşlıktan adaylara 42 soru soruldu. Peki KPSS Tarih ve Vatandaşlık soruları yayımlandı mı?

2016 KPSS'de adaylar 27 tarih, 15 Vatandaşlık-Anayasa sorularına cevap verdiler. KPSS Sınavına giren adayların en çok zorlandığı iki ders olan tarih ve Vatandaşlık sorularının bu senede seçici olduğu belirtildi. Sınava giren adaylar Tarih sorularının zorluğuna dikkate çekerken, Vatandaşlık sorularının her sene olduğu gibi aynı zorluklta olduğunu ifade ettiler. 

SİZLERDEN GELEN SORULAR

İlk 100'e girmeyi başaran ilk Türk kadın tenizçimiz
Cevap:Çağla Büyükakçay

Düşünen adam heykeli sorusu

İlk Türk İslam tarihiyle ilgili soru: İbni Sina (avicenna)

KPSS Tarih ve Vatandaşlık Soruları Yayımlandı mı?

22 Mayıs Pazar saat 09.30'da başlayan ve 2 saat süren sınav sona erdi. Sınavdan çıkan yüz binlerce memur adayının en çok merak ettiği sorular KPSS'de sorulan Tarih ve Vatandaşlık soruları oldu. ÖSYM henüz soruları yayımlamadı. Soruların hafta içerisinde erişime açılacağı öğrenilirken, sınava giren adaylar sosyal medya üzerinden soruları tartişmaya başladı. Biz de Kamu Saati olarak sınava katılan adaylarımızla birlikte Tarih ve Vatandaşlık sorularını yorumluyoruz. Özellikle Vatandaşlık güncel bilgiler soruları ile ilgili tartışmalarda adayların fikirlerini merak ediyoruz. 

Sizde KPSS Tarih ve Vatandaşlık testlerinde sorulan ve hatırladığınız soruları sayfamızın sonunda bulunan "Yorum" kısmına yazarak sorularla ilgili düşüncelerinizi yazabilirsiniz. 

Henüz ÖSYM tarafından KPSS sorularıyla ilgili bir açıklama yapılmadı. Muhtemelen sınav sorularının ilerleyen günlerde yayımlanacağı tahmin ediliyor. Sorular açıklandığı an ücretsiz bildirim almak isterseniz, Kamu Saati mobil uygulamamızı indirebilir ve KPSS ile ilgili en güncel haberlere anında ulaşabilirsiniz. 

Kamu Saati Facebook sayfasını Beğenmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Twitter hesabını takip etmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati mobil uygulamayı indirmek için TIKLAYINIZ


KPSS Tarih ve Vatandaşlık soruları için tıklayınız.

KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek Açıklandı Soruları Görmek için TIKLAYINIZ

KPSS nasıldı, uzman yorumları

KPSS puan hesaplama nasıl yapılır, tıklayın.


Etiketler; #kpss
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.