2017 KPSS ÖABT Ne Zaman Yapılacak? Sınav Tarihi Değişecek mi?

2017 KPSS ÖABT sınavı ertelenecek mi? 16 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak KPSS ÖABT sınavı bu yıl 15 Temmuz şehitleri anma törenlerine denk geliyor. ÖSYM'nin KPSS ÖABT ile ilgili henüz bir açıklaması yok. ÖABT sınavının hangi tarihte yapılacağı merak ediliyor. İşte detaylar.

2017 KPSS ÖABT Ne Zaman Yapılacak? Sınav Tarihi Değişecek mi?
04 Temmuz 2017 Salı 13:34

Yüzbinlerce öğretmen adayı Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmen Alan Bilgisi Testi'ne (ÖABT) hazırlanıyor. ÖSYM Sınav takvimine göre KPSS ÖABT, 16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleşecek. Ancak 15 Temmuz KAnlı Darbe girişiminin yıl dönümüne denk gelmesi ve 15 Temmuz'un resmi tatil olması sonrasında ÖABT sınav tarihinin değişmesi gündemde. Pekii ÖSYM KPSS ÖABT Sınavını erteleyecek mi? İşte detaylar.

Bu yıl 15-16 Temmuz 2017 tarihlerinde kandı darbe girişiminde şehit düşenler anılacak. Cumhurbaşkanlığı ve STK'lar tarafından yapılan açıklamalar sonrasında 15 Temmuz Akşamı ve 16 Temmuz 2017 tarihlerinde şehitlerimiz dualar ile anılacak. Hal böyle olunca 16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek KPSS ÖABT Sınavının ertelenmesi bekleniyor.

2017 KPSS ÖABT Sınavı Ertelenecek mi?

15 Temmuz Türkiye için büyük önem arz ediyor. FETÖ Terör Örgütü mensuplarının 15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirdiği darbe girişiminde çok sayıda vatandaşımız şehit düşmüştü. 15 Temmuz'un seneyi devriyesinde, milyonlarca kişi meydanlarda, şehitleri anacak. 16 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak KPSS ÖABT'nin ise ileri bir tarihe ertelenmesi bekleniyor. Konu ile ilgili ÖSYM'nin yakın zamanda açıklama yapması bekleniyor. KPSS ÖABT erkelendiğinde haberimizden öğrenebilirsiniz. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
............. - 7 yıl önce
ERTELENMESİN...