2017 KPSS soruları nasıldı, zor muydu, kolay mıydı?

2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Kültür Genel Yetenek soruları nasıldı? 2017 KPSS sorularını yorumluyoruz. Sizce 2017 KPSS nasıldı? İşte tüm ziyaretçilerimizin Türkçe, matematik, Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık yorumları ve KPSS uzman yorumları ile detaylar haberimizde.

2017 KPSS soruları nasıldı, zor muydu, kolay mıydı?
21 Mayıs 2017 Pazar 12:51

Yüzbinlerce memur adayı 21 Mayıs 2017 Pazar günü KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ile Eğitim Bilimleri sınavına girdi. Sınavdan çıkan adaylar 2017 KPSS zor muydu kolay mıydı diye tartışıyor. KPSS genel kültür ve genel yetenek sınavıyla ilgili yorumlar yapılıyor. Peki sizce KPSS nasıldı? İşte detaylar.

2017 KPSS SORULARI NASILDI? 

21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen 2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Kültür-genel Yetenek sabah oturumuna tüm adaylar katıldı. Sınava katılan adaylar Türkçe ve Matematik sorularının kolay olduğunu ifade ettiler.

KPSS'ye katılan adaylar özellikle 2017 güncel bilgiler sorularının kolay olduğunu söylediler.

2017 KPSS UZMAN YORUMLARI

Sınava katılan uzman öğretmenler kendi branşlarıyla ilgili 2017 KPSS'yi değerlendirdi. 2017 KPSS uzman yorumları şöyle:

KPSS Türkçe nasıldı?: Memur adayları Türkçe sınavlarında her sene seviyenin biraz daha zorlaştığını söylüyor. ÖSYM yaptığı son sınavlarda paragraf sorularını ve sözel mantık sorularını çokça sormaya başladı. Adaylar uzun paragraf sorularından şikayet ediyor. Ancak KPSS Türkçe soruları için de çıkan soruların kaliteli olduğunu düşünüyorum. 

KPSS Matematik nasıldı?: Bu yıl yapılan KPSS'de özellikle problemler sorularının adayların hızlı düşünme, pratik davranma becerilerini ölçtüğünü, iyi paragraf çözebilen öğrencilerin bu soruları da rahatlıkla yapabileceklerini belirtti. 2017 KPSS Matematik soruları geçtiğimiz yıllara göre daha kolay çıktı.

Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık nasıldı?: Her sene olduğu gibi bu sene de bilgiyi ve yorumu ölçen bir sınav oldu. Ancak daha güncel, toplumun tamamını ilgilendiren sorular olmasını beklerdim. 2017 KPSS güncel bilgiler zor muydu diye birçok öğrenciden telefon alıyoruz. Bu sene güncel bilgilerde Tac Mahal, Mimar Sinan'ın ustalık eseri, Çernobil, Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili sorular çıktı.

KPSS puan hesaplama  robotu için TIKLAYINIZ

KPSS Güncel Bilgiler Cevapları için TIKLAYINIZ

2017 KPSS'de Hatalı Soru Var mı? Öğrenmek için TIKLAYINIZ



Siz de 2017 KPSS yorumlarınızı sayfanın en altında yer alan yorum bölümünden yapabilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan - 7 yıl önce
Genel kültür kolaydır. Kahramankazan şıkkı doğru mu?
Avatar
Ayça - 7 yıl önce
Tarih soruları oldukça zordu. Turkce sorularunda da çelişkili şıklar zorladı. Sınavda her yıl olduğu gibi güncel olaylardan sorularda vardı.
Avatar
Betül - 7 yıl önce
Tarih çok zordu. Türkçe paragraflarına benziyordu.
Avatar
Ertuğrul - 7 yıl önce
Batman cevabı doğru mu?
Misafir Avatar
sadık - 7 yıl önce @Ertuğrul
yanlıs
Avatar
Aysun - 7 yıl önce
Zamanı yetiştiremekte zorlandım.Türkçe'nin paragraf soruları her zamanki gibi çok oyalayıcıydı.
Avatar
Ece - 7 yıl önce
Bende Batman işaretledim ama sanırım o sorunun cevabı Nevşehir olacakmış. Kamu basdenetcisini meclis secer. Cernobil Ukrayna... Bence turkce oldukça zordu ve matematik de Öyle. Gk ortalama guclukteydi
Avatar
Yağmur - 7 yıl önce
KPSS sabah oturumu sınavı na iki dakika geç kalmışım ve görevliler haliyle sınava almadilar beni.Fakat Eğitim Bilimleri sınavı na girdim ama çok moralim bozuk. Beden Eğitimi Öğretmen adayıyım.Zaten atamamız yoktu şimdi bir yıl daha atamam olmicak. Aslında bütün suç benim . Sınava giriş belgeme defalarca baktım ama 15 dakika kuralına yeterli dikkat imi verememiştir ki sınav binasında iki dakika sonra oldum. Moralim çok bozuk .Sizcede öğleden sonraki oturuma boşuna mı girdim ?
Avatar
Serpil gurcan - 7 yıl önce
Taç mahal hindistan