2017 KPSS Tarih Konu Dağılımı

Yüzbinlerce adayın memur olabilmek için ter döktüğü KPSS Lisans 21 Mayıs 2017 Pazar günü gerçekleşecek. Peki Güncel KPSS Tarih Soruları nasıl olacak? 21 Mayıs Tarih konuları ve soru dağılımı ile ilgili merak edilenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.

2017 KPSS Tarih Konu Dağılımı
16 Mayıs 2017 Salı 10:20

Yüzbinlerce adayın memur olabilmek için gireceği KPSS sınavına bir haftadan az bir süre kaldı. Adayların en çok çekindikleri ders şüphesiz Genel Kültür bölümünde bulunan tarih soruları. Peki KPSS 2017 tarih sınavında nasıl sorular sorulacak? 2017 KPSS Lisans Tarih konuları ve soru dağılımı ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

2017 KPSS Lisans Sınavı 21 Mayıs 2017 Pazar günü gerçekleşecek. Üniversite'den mezun olup Kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olmak için yüzbinlerce kişi gece gündüz demeden çalışıyor. Garanti bir iş için, uzun yıllar aksatmadan maaş almak isteyen binlerce kişi KPSS sınavına girecek. Sınava girecek adayların en çok merak ettiği şüphesiz KPSS Tarih soruları oluyor. Peki 2016 KPSS Tarih sınavı konu dağılımı ne şekilde olacak?

KPSS önceki sınavlarında sorulan Tarih sorularında müfderat farklıydı. 30 sorunun sorulduğu tarih sınavlarında en fazla sorunun sorulduğu Atatürk İlke ve İnkılapları ile Atatürk dönemi olmuştu. 2016 KPSS tarih müfredatında adaylar aşağıdaki konulardan sorumluydu. Aşağıdaki bilgilerde KPSS Tarih Sınavında çıkabilecek konular ve soru dağılımlarını sizler için derledik.

2 soru Selçuklular Dönemi ve Öncesi

4 soru Osmanlı Devleti Dönemi

2 soru III.Selim’den İtibaren Türk İnkılabını Hazırlayan Etkenler

6 soru Ulusal Kurtuluş Savaşı

7 soru Atatürk İlke ve İnkılapları

9 soru Atatürk Dönemi: İç Olaylar ve Dış Politika 

Bu sene yapılacak KPSS sınavında ise Tarih branşında adaylar 27 soru çözecek. 27 sorunun sorulacağı yeni müfredatta adayların sorumlu olduğu konular ise şu şekilde;

-- 4 soru Anadolu Selçuklu Devleti ve Öncesinde Türk Devletleri

-- 8 soru Osmanlı Devleti

-- 14 soru Atatürk İlke ve İnkılapları

-- 1 soru Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.