2020 KPSS'de hatalı soru var mı, soru iptali olacak mı?

6 Eylül 2020 Pazar KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Kültür ve Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavları gerçekleşecek. Sınavdan çıkan yüzbinlerce aday, sorularda hata olup olmadığını merak ediyor. Peki KPSS 2020 sınavında hatalı soru var mı? Kpss Genel Kültür Genel yetenek sınavında hata var mı?

2020 KPSS'de hatalı soru var mı, soru iptali olacak mı?
Kamusaati
Kamusaati
15 Eylül 2020 Salı 23:30

6 Eylül 2020 Pazar günü yapılan 2020 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür sınavı sona erdi. Kamuda memur olmak isteyen adaylar saat 10.00'da başlayan KPSS'de ter döktü. Peki 2020 KPSS Lisans sınavında hatalı soru var mı? Sınavdan çıkan adaylar soruları ve cevapları tartışıyor. 2020 KPSS Soru Tartışma Platformu'na haberimizden ulaşabilirsiniz. 

2020 KPSS'de Hatalı Soru Var mı?

Yüzbinlerce aday, 6 Eylül pazar sabah 10.00'da başlayan ve 120 dakika süren KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavına giren adaylar soruları tartışıyor. 2019 KPSS'ye göre soruların kolay olduğunu belirten uzmanlar, sistemli çalışanların rahatça yapabileceği tarza soruların sorulduğunu ifade etti. 2020 KPSS'de hatalı ve iptal soru henüz yok. Ancak herhangi bir iptal veya tartışma oluşturacak soru olduğunuda Kamu Saati haber sitemizden öğrenebileceksiniz.

Sınava giren binlerce memur adayı tarih sorularının zorluğundan şikayet etti. Sizde 2020 KPSS sınavında hatalı soru olduğunu düşünüyorsanız, sayfamızın "Yorum" kısmına yazabilirsiniz.

2020 yılında yapılan KPSS Lisans sınavında sorulan bazı sorular sınava giren adaylar tarafından yoğun bir şekilde eleştirilmişti. Her KPSS'de olduğu gibi Tarih sorularından şikayetçi olan birçok aday, 2020 KPSS'de Tarih sorularından müzdarip oldu. 

geçmiş yılların soru kitapçıklarına ve 6 Eylül 2020 kpss sınav sorularına aşağıdan ulaşabilirsiniz

2020 KPSS Lisans Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür Soru ve Cevapları için TIKLAYINIZ


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
furkan - 4 yıl önce
coğrafya bölümünde bir soruda bazı testlerde ileri yerel saat bazılarında geri yerel saat sorulmuş.
Avatar
Hilal - 4 yıl önce
Eğitim biliminde 6 şapka sorusu hatalı . 6 şapka uygulaması için her çocuk her şapkayı takması gerekir ki amaç çocuğun zaten çok yönlü düşünebilmesi . Öğretmen tek şapka seçip bi gruba veremez
Avatar
Merve - 4 yıl önce
Genel Yetenek Türkçe 17. Sorunun cevabı hatalı. Bu konuda kamuoyu oluşturursanız sevinirim.
Paragrafta "yeni alışılmamış durumlarla karşılaşıldığında işe yaramaz" diyor. Ve ulaşılabilir' i sormuş
C şıkkında "öğrenilmemiş ve programlanmamış davranış dizilerini sağlar." Diyor bu iki cümle taban tabana zıt değil mi? Ösym cevabın C olduğunu söylemiş. Bu cevap hatalı.
Avatar
osman - 4 yıl önce
funda alp sorusunun cevabı hatalı. buket ve funda'nın sikayetlerinin farklı oldugunu bilirsem verilen onculler aracılıgı ile sıralama 1.Duygu, 2.Gamze, 3.Alp 4.Can, 5.Funda 6.Emin ve 7.Buket oluyor ve sıralama kesin olarak bilinebiliyor. Caner ve Emin'in şikayetlerinin aynı olduğunu bilirsem ilk 5sıra aynı 6.Buket 7.Emin oluyor ve yine kesin olarak bilinebiliyor. sorunun iki dogru cevabı var
Avatar
Nurhan - 4 yıl önce
Türkçe bölümünde bi sorunun altı çizili kelimeleriyle ilgili soru soruyordu ama altı çizili kelime yoktu şıklarda
Avatar
Ramazan - 4 yıl önce
Funda gamze Alp sorusu hataliydi sanirim. Hangisinin sirasi kesin olarak bilinmektedir diyor. Siraya koydugumuzda hepsinin sirasi kesin olarak biliniyor.
Avatar
Salih Er - 4 yıl önce
Matematikte Aaa5 li bi soru vardı cevap 270 çıkıyor ama şıklarda yoktu.
Misafir Avatar
irfan - 4 yıl önce @Salih Er
aaa5 + 4bb + c0 =6101 sorusunun cevabı 240 a=5 b=6 c=8
Avatar
Zehra - 4 yıl önce
3 kişinin hastalığı kesindi diğerleri olasilikti ama sorunun birinde hangileri doğrudur diyodu ama 3u de ihtimaldi o soru hatalı sanırım çünkü kesin bilgi yok olasilikti ama kesini soruyodu