KPSS Ortaöğretim puan hesaplama 2016 - Kaç net kaç puan yapıyor?

2016 KPSS Puan hesaplama nasıl yapılır? Ortaöğretim sınavından çıkan adaylar kaç puan aldıklarını merak ediyor. 2016 KPSS nete göre kaç puan alınır? Kpss ortaöğretim puan hesaplama 2016 ile ilgili detaylar haberimizde.

KPSS Ortaöğretim puan hesaplama 2016 - Kaç net kaç puan yapıyor?
20 Kasım 2016 Pazar 12:30

20 Kasım 2016 Pazar günü Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim sınavı sona erdi. 3 milyon 500 bin  adayın katıldığı sınavdan çıkanlar, kaç puan alacağını merak ediyor. Peki KPSS puan hesaplama nasıl yapılır? Standart sapmanın büyük önem kazandığı KPSS sınavında adaylar kaç net ile yüksek puan alabilir? 2016 KPSS Ortaöğretim puan hesaplama ile ilgili detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KPSS Puanı nasıl hesaplanır? 

120 sorunun sorulduğu KPSS sınavında adaylar, 60 soru Genel Kültür ve 60 soru Genel Yetenek testi çözecekler. Adayların puan ve başarı sıralamasını yaptıkları netler ve standart sapmalar belirliyor. Sadece yapılan net sayısının önemli olamadığı puan hesaplamasında, standart sapmanın önemi göze çarpıyor.  Yıllara göre farklılık gösteren ve başarı ortalamasına bakılan sıtandart sapma ile adaylar +5 -5 puan fazla veya eksik alabiliyor.

Mesela 2016 KPSS Ortaöğretim sınavında ;

Genel yetenek testіnde 42 doğru 8 yanlış Genel kültür testinde 40 doğru 20 yanlış yapmış olsun. Bu adayın 2016 yılı KPSS Ortaöğretim puanı 79+-5 puan olabilir.

Peki  KPSS puanınızı nasıl hesaplanabilir?

Genel basіt bir kpss hesaplama sistemі var.  Bu hesaplama;

0.5 x (Genel kültür + Genel Yetenek neti) + 40 ile -+5 puan ekleyerek kabaca hesaplanıyor.Elbette standart sapmayıda göz önünde bulundurmak gerekiyor. Kabaca yapılan hesap ile ÖSYM'nin açıkladığı KPSS puanı arasında +-5 puan oynayabilir.

KPSS Puan Hesaplamak için TIKLAYINIZ


KPSS'de hatalı Soru var mı? Öğrenmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ksngak - 8 yıl önce
Hayatımımda hata yaptıgım soru halis ömer sorusuydu