Ceylan, BBC'nin 'en iyi 100' listesine girdi

BBC tarafından belirlenen '2000'lerin en iyi 100 filmi' listesine tek Türk Filmi girdi. Bu filmde Nuri Bilge Ceylan'ın “Bir Zamanlar Anadolu’da" filmi oldu.

Ceylan, BBC'nin 'en iyi 100' listesine girdi
25 Ağustos 2016 Perşembe 10:22

BBC, 2000 yıllarının en iyi 100 film listesini yayımladı. Bu listede Nuri Bilge Ceylan'da bulunuyor. Ceylan, yazıp yönettiği ve Cannes'de Jüri Büyük Ödülü'nü kazandığı “Bir Zamanlar Anadolu’da" filmi ile 54. sıraya yerleşmeyi başardı.

İngiliz yayın kuruluşu olan BBC'nin dünya genelindeki 177 eleştirmenle birlikte 2000 yıılarında yayımlanan binlerce film arasından 'en iyi 100' filmi sıralamayı başardı. Binlerde film arasından listeye girmeyi başaran sadece bir türk filmi bulunuyor.

Listeye 54. sıradan "Bir Zamanlar Anadolu'da" filmi ile girmeye başaran Ceylan, filmi hem kendi yazdı hemde yönetti. Taner Birsel, Muhammet Uzuner ver Yılmaz Erdoğan'ın başrolde olduğu film 64. Cannes Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü'ne layık görülürken 84. Akademi Ödülleri'nde de Türkiye'nin Oscar aday adayı olmuştu

Listede tek Türk Filmi olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Filmin yapımcısı Zeynep Özbatur Atakan, "Bir Zamanlar Anadolu'da üzerinde gerçekten çok çalıştığımız bir filmdi. Gerek yurtdışındaki festivallerde gerekse ülkemizde gördüğü ilgi bizi mutlu etti. Şimdi de BBC tarafından açıklanan ilk 100 listesinde yer alan tek Türk filmi olduğumuz için çok mutluyuz" diye konuştu.

BBC’nin “2000’lerin en iyi ilk 100 filmi” listesinin ilk beş filmi:

1. "Mulholland Çıkmazı" (Mulholland Drive) - David Lynch, 2001
2. "Aşk Zamanı" (In the Mood for Love) - Wong Kar-wai, 2000
3. "Kan Dökülecek" (There Will Be Blood) - Paul Thomas Anderson, 2007
4. "Ruhların Kaçışı" (Spirited Away) - Hayao Miyazaki, 2001
5. "Boyhood"- Richard Linklater, 2014

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.