Münir Özkul öldü mü?

Hababam Sınıfı'nın Mahmut Hocası Münir Özkul öldü mü? Bugün 90 yaşına giren Münir Özkul kimdir? Münir Özkul'un kızından açıklama. Detaylar haberimizde.

Münir Özkul öldü mü?
24 Ocak 2016 Pazar 23:03

Hababam Sınıfı'nın efsane karakteri Mahmut Hocayı canlandıran ve gönüllerde taht kuran 90 yaşındaki Münir Özkul'un son sağlık durumu ile ilgili kızından açıklama geldi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Güner Özkul, Münir Özkul'un bakımının evde yapıldığını ve saplık durumunun stabil olduğunu belirtti. Münir Özkul'un yaşadığı halde onu özlediğini vurgulayan Güner Özkul, Münir Özkul'un kızı olmanın özel ve şanslı bir durum olduğunu ifade etti.   

90 yaşına giren ve Yeşilçam'ın efsanesi Münir Özkul kimdir?

15 Ağustos 1925'te İstanbul'da dünyaya gelen Münir Özkul, İstanbul Erkek Lisesi mezunudur. Sanat hayatına lise yıllarında başlayan Özkul, 1940 yıllarında Bakırköy Halkevinde tiyatroya başladı. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne ve Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü'nde tamamladı. İlk profesyonel tiyatro deneyimini 1948 yılında Aşık Köprüsü ile yaşayan Özkul, Muhsin Ertuğrul'un yönetiminde bulunan Küçük Sahnede tiyatroya devam etti.
1950 yılından itibaren yeşilçamda görev almaya başlayan efsanevi oyuncu, ilk Üçüncü Selim'in Gözdesi sinema filminde rol aldı. Münir Özkul özellikle 1970'li yıllardan itibaren ünlü yapımcı ve yönetmen Ertem Eğilmez'in projelerinde yer aldı. İnsanların hafızalarına kazınan Mahmut Hoca karakterini canlandırdığı Hababam Sınıfı serisi Münir Özkul'un sinema hayatında dönüm noktası olmuştur.  Türk sinemasının unutulmaz oyuncusu Adile Naşit ile ikili olan Münir Ozkul, aile babasını yeşilçamda güzel bir şekilde işlemiştir. Kariyeri boyunca 200'den fazla sinema filminde oynayan Münir Özkul, Sev Kardeşim filmindeki oyunuyla 1972 Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Karakter Oyuncu seçildi. Bizim Aile filmindeki Yaşar Usta rolüyle de 1977 Azerbaycan Film Festivali'nde özel ödül kazandı. Süt Kardeşler filminde yönetmen yardımcılığı da yapmıştır. Tarık Buğra'nın romanından televizyona aktarılan ve Naşit Özcan'ın yaşam öyküsünden bir kesiti canlandıran İbiş'in Rüyası'nda canlandırdığı İbiş karakteri de unutulmazlar arasındadır. Televizyon dizilerinin yaygınlaştığı dönemde dizi oyunculuğundan uzak dursa da Uzaylı Zekiye, Ana Kuzusu ve Şaban ile Şirin gibi dizilerde rol aldı. Son olarak 2000'li yılların başında, Hamdi Alkan'ın canlandırdığı "Yarmagül" karakterinin dedesini oynadığı Reyting Hamdi televizyon programında kamera karşısına çıktı. 1980'de yapılan bir jübileyle 40. Sanat Yılı, 1996 yılında da Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen gecede 55. Sanat Yılı kutlandı. Özkul'a 1998 yılında Kültür Bakanlığı tarafından Devlet Sanatçısı unvanı verildi.

Hayatı boyunca 4 kez evlilik geçiren ve 3 çocuk sahibi olan Münir Özkul Demans hastalığı ile yaşamaktadır. 2003 yılından sonra kimse ile görüşmek istemeyen ve evden çıkmayan yeşilçamın efsanesi, 90 yaşında ve evinde tedavi görmektedir.





Etiketler; #Münir Özkul
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
halil - 8 yıl önce
Allah rahmet eylesin