Diriliş Ertuğrul 47. bölüm izle, Sadeddin Köpek Noyan'ı alıp götürecek mi?

Türkiye'nin nefesini tutup izlediği dizilerden bir tanesi Diriliş Ertuğrul dizisidir. Her bölümün ayrı bir heyecanla dolu olduğu dizi savaş sahneleriyle oldukça ilgi çeker. Noyan'ın idam edileceği sırada Sadeddin Köpek'in gelmesi ile biten son bölüm izleyenlere nefes kesen dakikalar yaşattı. Peki Diriliş Ertuğrul 47. bölüm izlerken neler hissedeceksiniz? Diriliş Ertuğrul 47. bölümde neler olacak?

Diriliş Ertuğrul 47. bölüm izle, Sadeddin Köpek Noyan'ı alıp götürecek mi?
22 Şubat 2016 Pazartesi 23:05

 Her bölüm ayrı bir mücadeleye, entrikaya ve savaş sahnesine şahit olduğumuz Diriliş Ertuğrul 47. bölümde neler olacak? Noyan'ın kellesini vurmak için kılıç kaldıran Gündoğdu 47. bölümde nelerle karşılaşacak? Milyonların beğenerek izlediği Diriliş Ertuğrul son bölüm fragmanı yayınlandı mı? 

Hainlerin hiçbir zaman affedilmediği, Kurdoğlu, Kocabaş gibi hainlerin her daim kellesinin vurulduğu Kayı Obası Diriliş Ertuğrul son bölümde Noyan'ın da kellesini alacak mı yoksa Sadeddin Köpek Oğuz Kağan'ın mührüyle birlikte Noyan'ı da alıp götürecek mi yoksa Kayı obasında kalıp mücadele mi edecek? Gümüştekin uç beyliği için Oğuz Kağan mührünü Sadeddin Köpek'e mi verecek? Goncagül mührü çalıp Gündoğdu'ya mı verecek? Soruların cevabı Diriliş Ertuğrul 47. bölümde.

Noyan'ın inine baskın yapan Gündoğdu ve diğer alpler sayesinde Noyan bir mağaraya kıstırılır. Çıkış yolu bulamayan Noyan tüccar Efrasiyab ile Selcan Hatun'u kaçırtır. Gündoğdu'nun eski alpi Hamza Gündoğdu'nun eline düşer.  Diriliş Ertğrul 47. bölümde Gündoğdu onun kellesini vuracaktır ama Hamza Noyan'ın kellesini getirmeye söz verir. Hamza ile birlikte plan yapan Gündoğdu Noyan'ı ele geçirir ve bölüm burada biter. 

 46. bölümün sonunda bir tabur askerle birlikte Kayı Obası'na gelen Sadeddin Köpek Noyan'ı alıp gidecek mi?



Mete Han olduğu düşünülen Oğuz Kağan'ın soyundan gelen 24 Türk boyundan biri olan Kayı Boyu Osmanlı Devleti'nin kurucu boyudur. Oğuzlar yani ilk Türklerin Ötüküen Dağı'nda yaratıldığı ve bu Ötüken'den tüm yurda dağıldığı bilinir. İşte Oğuzların Kayı boyuna mensup Süleyman Şah oğlu Ertuğrul da Kayı Obası'nın Orta Asya'dan Anadolu'ya getirmiş, buradan Bizans'ın dibine, Söğüt'e yerleştirecektir. 

Aksakallar ile sürekli irtibatlı bir halde ilerleyiş sergileyen Ertuğrul Alpleriyle birlikte cihad mücadelesi verir ve Söğüt'e doğru yola çıkar. Burada üzerine kilise işareti olan Haçlılarla mücadele eder. 

diriliş ertuğrul noyan

Birçok kesim tarafından gerçekleri yansıtmadığı düşüncesiyle eleştirilen Diriliş Ertuğrul yeni bölümde de tartışılacak konulara sahne oluyor. Anadolu Selçuklu Devleti'nden Sultan Alaattin dönemi Selçuklu'nun son dönemdir. Bu dönemde Anadolu'da Moğol Cengizhan ve Ögeday'ın zulmüyle bir karışıklık dönemi yaşanır. Her beylik kendine göre bir mücadele sergiler. Bu dönemi anlatan Türk kaynağı yok denecek kadar azdır. İşte bu sebeple Diriliş Ertuğrul dizisi senaristleri ve yönetmenleri hayal gücünü de işin içine katarak gerçeklere sadık kalarak olayları canlandırır. 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 47. BÖLÜM İZLE




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.