Nursel'in Mutfağı son bölümde neler oldu? Nursel'in Mutfağı 8 Şubat 2016 Pazartesi bölümünü izle

Kısa zamanda Nursel'in Mutfağı programı Show TV'nin gözbebeği oldu. Gündüz kuşağının en çok izlenen programı haline gelen Nursel'in Mutfağı son bölümü ile izleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. 8 Şubat Pazartesi öğlen ekranlara gelen son bölümde hangi yemek tarifi verildi?

Nursel'in Mutfağı son bölümde neler oldu? Nursel'in Mutfağı 8 Şubat 2016 Pazartesi bölümünü izle
08 Şubat 2016 Pazartesi 14:47

Bir ay gibi kısa bir sürede ekranların en canlı, eğlenceli ve sevilen programı haline gelen Nursel'in Mutfağı yeni bölümüyle de konuklara keyifli dakikalar yaşattı.

Her bölüm birbirinden sürpriz konukları, birbirinden güzel mekânları ile izleyenlerin damaklarında hem yemeği hem sohbeti ile güzel bir tat bırakan Nursel'in Mutfağı son bölümü ile de izleyenlerin büyük beğenisini aldı. 

8 Şubat Pazartesi öğlen 12.00'de yayına başlayan, Nursel Ergin'in sunduğu program İstanbul'da Tutku Aşkar Hanım'ın konuğu oldu.  Tutku Hanım Show TV izleyicilerine Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek, Kaymaklım, Bal Kaymaklı Kıymalı Börek ve Çikolatalı Kayısılı Zahter Pasta yaptı. 

Her bölüm birkaç farklı yemek tarifiyle ekranlara gelen Nursel'in Mutfağı yemek tarifi alırken eğlenmek isteyen ev hanımlarına birebir. 1 saat süren yayın boyunca hem farklı yörelerdeki yemeklerin, tatlıların ve böreklerin tadına bakıyor hem de farklı yöre insanlarını tanıyorsunuz.

Nursel'in Mutfağı 8 Şubat Pazartesi Son Bölüm Yemek Tarifleri

İstanbul Çay Saatinden Kuru Domatesli Zeytinli Ekmek

KURU DOMATESLİ ZEYTİNLİ EKMEK
3 su bardağı un

1 yemek kaşığı instant maya

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay bardağı kurutulmuş domates

2 çay bardağı dilim zeytin

1 yemek kaşığı ceviz içi

5 dal kekik

2 dal biberiye

1,5 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kaya tuzu

1 tatlı kaşığı zeytinyağ
Maya, ılık su, zeytinyağı, tuz ve un yoğrulur. Kapatılarak beklemeye alınır. Mayalanan hamur alındıktan sonra düz zeminde büyütülür. Fırın tepsisi yağlanır ve hamur tepsiye göre düzeltilir. Üzerine önce küçültülmüş kuru domatesler eklenir. Ardından zeytin, ceviz ve kekik gelişigüzel konur. Fırına atılmadan önce kaya tuzu serpilir ve hafif zeytinyağı gezdirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir. 

ÇİKOLATALI KAYISILI ZAHTER PASTA

MALZEMELER

Keki İçin;

6 adet yumurta
Bir bardaktan 2 parmak eksik toz şeker(130 gr)
1 su bardağı pudra şekeri
3 yemek kaşığı tereyağı
2 paket bitter çikolata (160 gr)
1,5 su bardağı un

Marmelatı İçin;

2 su bardağı kuru kayısı
Yarım su bardağı toz şeker

Ganajı İçin;

1 paket krema
1 paket bitter çikolata(80 gr)
1 yemek kaşığı tereyağı

HAZIRLANIŞI



Keki için yumurtaların sarısını ayrı bir kaba, beyazını ayrı bir kaba olacak şekilde kırın. Beyazının üzerine toz şekeri ekleyip mikserle kabarana kadar çırpın. Pudra şekeri ve tereyağını ayrı bir kaba koyup mikserle çırpın. Bitter çikolatayı da benmari usulü erittikten sonra onuda ekleyip tekrar çırpın. Bu karışıma yumurtanın sarısını da ekleyip yine çırpın. Üzerine yumurtanın beyazını 3 kerede alıp ekleyin. Kabaran yumurtanın inmemesi için her aldığınız yumurtanın beyazını aynı yöne doğru karıştırın. Son olarak unu da ekleyip hepsini birlikte karıştırın. Fırına vererek ,10 dakika kapağı tam kapanmayacak şekilde pişirin. Sonrasında fırının ağzını kapatarak pişirmeye devam edin. Marmelatı için kayısıları şekeri ve biraz suyu bir tencereye koyup kayısılar yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra blendırla çekip püre haline getirin. Ganajı için kremayı bir tencereye koyup eritin. Eridikten sonra ocağın altını kapatıp içine çikolatayı ekleyip eritin. Oda eridikten sonra tereyağını ekleyip eritin. Pişen kekin sıcaklığı geçtikten sonra keserek 2 yuvarlak kek haline getirin. Üzerlerine marmelatı sürüp marmelat üst üste gelecek şekilde tekrar kapatın. Sonrasında her yerine gelecek şekilde eriyen çikolatayı üzerine dökün. Buzdolabına koyup soğuttuktan sonra servis edin.
NURSEL'İN MUTFAĞI SON BÖLÜM İZLE

video

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.