Ramazan İftar Menüleri 13. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Düğün çorbası, çökertme kebabı, yoğurtlu mercimekli erişte salatası, hurma tatlısı nasıl yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 13. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
28 Mayıs 2018 Pazartesi 13:10

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel çökertme kebabı Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 13. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Düğün çorbası, çökertme kebabı, yoğurtlu mercimekli erişte salatası, hurma tatlısı Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

13. Gün Örnek İftar Menüsü 2018

Düğün çorbası tarifi - nasıl yapılır?

Malzemeler

350 Gram Kemikli Et

1 Kase Yoğurt

3 Çorba Kaşığı Söke Un

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

1 Çay Kaşığı Toz Kırmızı Biber

1 Yumurta

Su

Tuz

Yapılışı:

Kemikli eti üzerine su ekleyerek düdüklüye koyun. Haşlanmış eti kemiklerinden ayırıp didikleyin.

Terbiyesi için, yumurtayı, yoğurdu, unu ve 1 bardak soğuk suyu bir kasede çırpın. Çırpma işlemine sıcak su ilave ederek devam edin. Eti haşladıktan sonra kalan et suyunun içine terbiye karışımını dökün. Tuz ekledikten sonra çorba kıvamını bulana kadar karıştırarak pişirin.

Üzeri için, tereyağını bir tavada kızdırıp içine toz kırmızı biber ekleyin. Pişen çorbayı servis kaselerine alın. Kızmış yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis edin.

Çökertme Kebabı tarifi - nasıl yapılır?

Malzemeler

1 kg patates

600 gr biftek

2 soğan

5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Kimyon

Kırmızı pul biber

Kekik

Sos için

3 domates

1 su bardağı domates püresi

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Üzeri için

Sarımsaklı yoğurt

Maydanoz

Yapılışı:

Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin. Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına patatesleri yayın. Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos ekleyip  servis yapın.

Yoğurtlu Mercimekli Erişte Salatası - nasıl yapılır?

Malzemeler;

1,5  su  bardağı erişte

1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

2 su bardağı  süzme  yoğurt

4 diş sarımsak

Tuz

Üzeri için;

2 yemek kaşığı  tereyağ

Toz  biber

Yapılışı:

Erişteleri ve mercimekleri  ayrı ayrı kaplarda haşlayıp  suyunu  süzün. Süzme  yoğurdu  güzelce  çırptıktan sonra içerisine  sarımsakları doğrayıp ya da rendeleyerek katın. Haşlanan  erişteleri  ve mercimeği  yoğurdun üzerine  alıp, tuz  ekleyip  karıştırın ve  servis  tabağına  alın.

Tavada  tereyağ  eritin. Toz  biberi  ekleyip  ocaktan  alın ve  yoğurtlu  eriştelerin üzerine  gezdirip  servis  yapın.

Hurma tatlısı tarifi - nasıl yapılır?

Malzemeler

Oda sıcaklığında 250 gr tereyağı ( oda ısısında yumuşamış)

1 Yumurta ve 1 yumurtanın beyazı (Sarısı üzerine kullanılacak)

1 kahve fincanı sıvıyağ

1 paket kabartma tozu

3,5 su bardağı un

Şerbet için

4 su bardağı şeker

5 su bardağı su

1/4 limon

İç harcı için:

1,5 su bardağı kadar ceviz

2 yemek kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı:

İlk önce şerbet malzemelerini bir tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayan şerbetin altını 20 dakika sonra söndürün.

Tereyağı ile diğer malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamuru buzdolabında 10-15 dk. bekletin.

Dövülmüş cevizi, toz şekeri ve tarçını karıştırarak iç harcı hazırlayın.

Hamurumuzu dolaptan alın ve cevizden çok az küçük parçalar kopararak içli köfte oyar gibi parmağınızla hamuru oyun. Oyuğun içine cevizli karışımdan koyup kapatın.

Tepsiye dizin. Kalan yumurtanın sarısını üzerine sürün. Önceden ısınmış fırına koyarak, 180 derecedeki ısıda pişirin.

Tatlı fırından çıkana kadar şerbeti soğutun. Tatlı fırından çıkar çıkmaz şerbeti dökün.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.