Ramazan İftar Menüleri 17. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişireceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Köfteli Muratpaşa Çorbası, Manisa Kebabı (Bohça kebabı), Fırında patates, Gül tatlısı Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 17. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
01 Haziran 2018 Cuma 13:09

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel tarifler ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 17. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Köfteli Muratpaşa Çorbası, Manisa Kebabı (Bohça kebabı), Fırında patates, Gül tatlısıTarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

17. Gün Örnek İftar Menüsü

Köfteli Muratpaşa Çorbası tarifi

Malzemeler:

200 Gram Kıyma

1 Çay Bardağı Kulaklı Şehriye

Tuz

Karabiber

Etsuyu

1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Su

Terbiyesi İçin:

1 Kase Yoğurt

1 Adet Yumurta

1 Adet Limon

2 Çorba Kaşığı Un

2 Diş Sarımsak

Yapılışı:

Tencereye sıcak su ve et suyu dökün. Kaynadıktan sonra şehriyesini ekleyin. Kıyma, tuz ve karabiberi karıştırma kabına koyup güzelce yoğurun. Harçtan küçük parçalar kopartıp yuvarlayın. Sıvıyağ ve tereyağı koyduğunuz bir tavada kızartın.

Bu işlemi tamamladıktan sonra terbiye için, yoğurt, yumurta, limon suyu, un ve ince doğranmış sarımsağı ekleyip çırpma teli ile karıştırın. Çorbanın suyundan 2 -3 kepçe döküp karıştırdıktan sonra ılıklaşan terbiyeyi çorbaya dökünüz. Tuzunu da ekleyip kaynatın. Şehriyeler piştikten sonra köfteleri ekleyip servis edebilirsiniz.


Manisa Kebabı (Bohça kebabı) tarifi

Malzemeler:

750 gr. Süt danası kuşbaşı et

2 orta boy domates

3 çorba kaşığı erimiş tere yağ

2 orta boy kuru soğan

2 adet sivri biber, bir tutam karabiber

Bir tutam tuz

Krep hamuru için:

3 irice yumurta

2 su bardağı süt

1 çorba kaşığı erimiş tere yağ

1 su bardağı un

1 çorba kaşığı ilave un

1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Düdüklü tencereye et, küçük doğranmış kuru soğan, sivri biber, soyulup küp şeklinde doğranmış 2 domates, tuz, karabiber, yıkanıp 2 – 3 parçaya bölünmüş mantar koyup karıştırılır. Kapak kapatılıp ocağa koyulur. Buhar çıktıktan sonra 20 dakika pişirilir.

Başka bir kapta yumurtalar, tuz, erimiş yağ, un azar azar süt koyup ezilir. Sütün tamamı koyup sulu bir hamur yapılır. Küçük tava yağlanır

Bu hamurdan küçük bir kepçe alınarak tavaya yayılır, pişince ters çevrilir. Pişen krepler tavadan alınıp yarısına 1 kaşık mantarlı kebap koyulur. İkiye katlanır. Servis tabağına dürüm şeklinde sırt sırta yerleştirilir.

İsterseniz manisa kebabınınız üzerine 1  su  bardağı  süt, 2  yemek  kaşığı  tereyağ, 2  yemek kaşığı  sıvı yağ ve  1,5  yemek  kaşığı  un ile beşamel sos yapıp dökebilirsiniz. Sosu bohçaların üzerine döküp kaşar peyniri serpin ve 180 santigrat derecede pişirin.

Fırında patates tarifi

Malzemeler:
5 adet orta boy patates
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kekik
2 dal biberiye
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Patatesleri elma dilimi halinde kesin ve geniş bir karıştırma kabına aktarın. Patates dilimlerini zeytinyağı, toz kırmızı biber, kekik, biberiye, rendelenmiş sarımsak ve tuz ile karıştırarak harmanlayın.
Tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine baharatlı patatesleri yayın.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25- 30 dakika kızarana kadar fırından yükselen mis gibi kokuyu içinize çeke çeke bekleyin.

Gül tatlısı tarifi

Malzemeler

125 gram tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Yarım çay bardağı yoğurt

2 yumurta

Yarım çay bardağı irmik

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 tatlı kaşığı sirke

Aldığı kadar un

Şerbet

3,5 su bardağı şeker

3,5 su bardağı su

2-3 damla limon suyu

Yapılışı:

İlk önce şerbeti ile başlayın.  Şekeri ve suyu karıştırın 10 dakika kadar kaynatın, limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatarak ocaktan alın.

Derin bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağını,  yumurtayı, yoğurdu ve sıvı yağını koyun ve karıştırın. Diğer malzemeleri de ilave ederek yumuşak bir hamur yapın. Hamuru ikiye bölün ve merdaneyle 3-4 mm kalınlığında açın. Çay bardağı ile kesin. 4 veya 5 adet yuvarlak parçayı, birini diğerinin yarısının üzerine gelecek şekilde dizin ve rulo gibi sarın. Ortadan ikiye kesin, ortasına badem koyun. Kestiğiniz kısım alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Önceden ısınmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin, üzerine ılık şerbet dökün.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.