Ramazan İftar Menüleri 20. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Lokanta Usulü Mercimek Çorbası, İskender kebabı, Acılı ezme ve İrmik Helvası Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 20. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
04 Haziran 2018 Pazartesi 13:15

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel İrmik Helvası Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 20. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Lokanta Usulü Mercimek Çorbası, İskender kebabı, Acılı ezme ve İrmik Helvası Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

20. Gün Örnek İftar Menüsü

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Tarifi
 

Malzemeler

1 su bardağı sarı mercimek
1,5 su bardağı tavuk suyu
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
Üzerin İçin:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı

İlk önce mercimekleri bol suda yıkayıp bir kenara koyun. Tereyağını eritin ve küp küp doğranmış soğanları ve ezilmiş sarımsakları kavurun. Soğan ve sarımsak hafif kavrulunca unu ilave edin ve 2-3 dakika unu kavurun. Çırpma teliyle unu çırpıyorken tavuk suyunu ilave edin. Bu aşamadan sonra mercimekleri de ilave edin ve kalan suyu da ilave edip kaynamaya bırakın.

Su kaynayınca tuzu ilave edin ve mercimekler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Kaynayan ve kıvamlanan çorbayı blenderdan geçirin ve daha sonra ince delikli bir süzgeçten süzün ve pürüzsüz kıvama getirin.

Üzeri içinse tereyağını eritin ve eriyen tereyağında pul biberi kavurun. Kaynayan çorbanın üzerine dökün ve tahta kaşık yardımıyla yağın çorbayla karışmasını sağlayın.

İskender kebabı tarifi

Döner malzemeleri:

800 gram antrikot
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı toz kırmızı biber

İskender için malzemeler:

3 adet tırnak pide ya da ekmek parçaları
3 tane domates
1 kase yoğurt
70 gr tuzlu tereyağı (özellikle tuzlu)
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
4 adet biber
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı: 

Antrikotları ince ince doğrayın. Derin bir kapta zeytinyağı ve baharatları karıştırın. Kestiğiniz antrikotları bu zeytinyağlı karışıma batırın. Etlerinizi lezzetlenmesi için buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Ekmekleri ya da tırnak pidelerini küp küp kesin. Fırına verin ve hafif kıtırlaşıncaya kadar kızartın. Teflon tavaya domates ve biber salçasını dökün ve biraz sulandırıp biraz karıştırın. Sosun içine etleri de ekleyerek kızarıncaya kadar ateşte tutun. Domatesleri dilimleyip tabağın yanına dizin. Biberleri közleyip domateslerin yanına ekleyin. Kızarttığınız ekmekleri tabağın en altına ekleyin. Üzerine salçalı sosta pişten etleri ekleyin. Tereyağını bir tavada eritip İskender'in üzerine dökün. Tabağın kenarına veya üzerine yoğurt ekleyin.

Acılı ezme tarifi

Malzemeler:

3 adet büyük boy domates
3 adet yeşil sivri biber
3 diş sarımsak
6 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 adet taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 tatlı kaşığı nane
2 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı tuz

Yapılışı:

Tüm sebzeleri güzelce yıkayıp kullanıma hazır hale getirin. Yeşil sivri biberlerin ortasındaki çekirdekleri çıkarın. Temizlenen yeşil biberleri minik minik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve onları da ufacık olacak şekilde doğrayın. Maydanoz ve taze soğanları da ince ince kıyın. Sarımsakları rendeleyip tuz ekleyerek havanda dövün. Biber salçasını küçük bir karıştırma kabına alın. Üzerine taze sıkılmış limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini ilave edip iyice karıştırın. Ardından tüm malzemeleri aynı kabın içine alarak harmanlayın.

İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler:

1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt ya da (1 su barağı su+1 su bardağı süt)
4 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
4 yemek kaşığı çam fıstığı – isteğe göre dövülmüş fındık & ceviz

Yapılışı:

Küçük bir sos tenceresine sütü ve şekeri koyun, şeker eriyene kadar karıştırarak ısıtın. Şeker eriyince ocaktan alın. Yayvan bir tencereye tereyağını koyun ve içine fıstıkları ekleyin. Fıstıklar ve irmiğin rengi koyulaşana kadar orta ateşte tahta bir kaşık yardımıyla karıştırın. İrmikler istediğiniz renge ulaşınca içine sütü ilave edin. Dikkatli olun çünkü oldukça ısı yayıyor.

İrmikler sütü çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Pilav gibi üzeri göz göz olunca ocaktan alın ve 1-2 kez karıştırın. Tencerenin kapağı kapalı olarak 10-15 dakika demlenmesini bekleyin ve ılık servis yapın.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.