Ramazan İftar Menüleri 26. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?

2018 Ramazan menüleri, iftar menüleri, İftarda ne pişirsem, bugün ne pişirsem gibi soru ve konular ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Beyran Çorbası, Güveçte Sebzeli Türlü ve Şerbetli İrmik Tatlısı Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...

Ramazan İftar Menüleri 26. Gün 2018- İftarda ne pişirsem?
10 Haziran 2018 Pazar 13:05

İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüleri ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 26. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Beyran Çorbası, Güveçte Sebzeli Türlü ve Şerbetli İrmik Tatlısı Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz. 

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

26. Gün Örnek İftar Menüsü

Beyran Çorbası tarifi

Malzemeler:

1 kg kuzu incik

2 çay bardağı pirinç

5~6 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

2 tatlı kaşığı biber salçası

2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

8 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Yapılışı:

Düdüklü tencereye kuzu etini, kabuklarını soyduğunuz bütün sarımsakları ve suyu ekleyip haşlayın. Haşladığınız eti didikleyin. Et suyunu ve yıkadığınız pirinci ekleyip pirinci haşlayın. Üzerine tereyağı, salça, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Etleri ilave edip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Güveçte Sebzeli Türlü tarifi

Malzemeleri

Zeytinyağı

1 adet patates – küp doğranmış

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

2 adet sivri biber – iri doğranmış

2 adet orta boy soğan – iri doğranmış

5-6 diş sarımsak – üzerlerine vurulmuş

1 adet patlıcan – alacalı soyulup, iri küp doğranmış

200 gr. taze fasulye

Tuz

Karabiber

Üzeri:

2 adet domates – soyulmuş, küp doğranmış

2 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Tencereye zeytinyağı koyun ve ısıtın, patatesleri ilave edip kavurun.Tuz, karabiber ve salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Biber ve soğanı ilave edip kavurmaya devam edin. Ezilmiş sarımsak ekleyin. Ardından sırasıyla patlıcan, fasulye, tuz, karabiber ekleyip iyice karıştırın. Domatesleri ekleyin suyunu ilave edin, kaynayana kadar pişirin.

Su kaynayınca türlüyü fırın kabına alın, üzerine tereyağı parçaları koyup akıllı folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.

Şerbetli İrmik Tatlısı

Malzemeler:

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvıyağ

1 adet büyük boy yumurta

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un +2 yemek kaşığı un

1 paket şekerli vanilin

1 paket kabartma tozu

1 çimdik tuz

Şerbet için:

2 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

2 damla limon suyu

Yapılışı:

Şerbeti için su ve şekeri orta boy bir tencereye alın. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak pişirin. 1-2 dakika kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.

Hamur malzemelerinin tamamını derin bir yoğurma kabına alın. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Zaten 19 civarı çıkıyor. Tepsiye 3 cm aralıklarla dizin. Küçük bir kapak ya da krema sıkma duyunun arkası ile üzerilerine şekil verin.

175 derece önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar yani yaklaşık 25 dk pişirin. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekip soğuyan tatlıları servis yapın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.