İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüler ramazan ayının başlaması ile çokça araştırılıyor. Bu nedenle 'İftarda ne pişirsem' sorusu gün boyu akıllarda yer ediyor. Size iftarda ne pişirebileceğinize yönelik örnek ramazan menüleri hazırladık. Patates çorbası, Fırında köfteli sebzeli dizme ve şam tatlısı Nasıl Yapılır? Örnek menülere ve tariflerine bakarak 'İftarda ne pişirsem' sorusuna cevap bulabilirsiniz. Ramazan ayı boyunca haberimizden örnek iftar menülerini takip edebilirsiniz...
İftarda ne pişirsem, bugün ne yapsam, ramazan menüleri, iftar menüler ramazan ayının başlaması ile araştırılıyor. Fikir edinmek için hazır menülere bakan tüm bayanlar sorularına cevap buluyor. Bu nedenle size örnek ramazan menüsü olsun diye liste hazırladık. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri ile 'İftarda ne pişirsem' sorusuna birazda olsun fikir vermek istedik. En güzel ve lezzetli Şam Tatlısı Tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyor. Ramazanın 8. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak, Patates çorbası, Fırında köfteli sebzeli dizme ve şam tatlısı Tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
8. Gün Örnek İftar Menüsü
Patates Çorbası tarifi - Nasıl yapılır?
Malzemeler:
2 adet patates
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 litre su
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
Birkaç damla limon
Tuz
Üzeri için;
Tereyağı
Pul biber
Yapılışı
Öncelikle soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Ardından küp küp doğradığımız patatesleri ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz. 10 dk kadar sonra suyunu da ekleyip kaynamaya bırakıyoruz. Diğer yanda meyanesi için yoğurt, un, yumurta sarısı ve limonu çırpıyoruz. Çorbamız kaynayınca meyanesini ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra üzerine tereyağı ve pul biberi ekleyip servis edebiliriz.
Fırında köfteli sebzeli dizme tarifi - Nasıl Yapılır?
Malzemeleri:
500 gram dana kıyma
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 dilim bayat ekmek
Yeteri kadar tuz
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
1 adet kuru soğan
2 adet patlıcan
2 adet kabak
2 adet patates
Sos İçin:
3 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağ
5 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
Yapılışı:
Bir kabın içerisine kıymayı alalım. Üzerine bir adet yumurta kıralım. Bayat ekmeği ufalıyoruz. Soğanımızı rendeleyelim. Baharatları koyalım ve maydanozu kıyıp içerisine atalım. Köfte harcını yoğurarak kıvama gelmesini sağlıyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlıyoruz ve üzerine bastırarak yassı hale getiriyoruz.
Patatesleri, kabakları, patlıcanı enlemesine dilimliyoruz. Bir fırın tepsisi alarak içerisine bir patates, bir kabak, bir patlıcan bir de köfte diziyoruz. Üst üste değil de yatay olarak dizmeyi unutmayın. İsterseniz biberde ekleyebilirsiniz. Tereyağını eriterek üzerine gezdiriyoruz. 200 derecelik fırına veriyoruz.
Yemeğimiz pişerken sosunu hazırlıyoruz. Domatesleri soyarak rendeliyoruz. İçerisine biberleri ayıklayarak halka halka doğruyoruz. Tereyağında bunları soteliyoruz. Bir yemek kaşığı salçayı da tuzla birlikte ekliyoruz. Az sulandırıyoruz. Pişmek üzere olan köftelerin üzerine sosu döküyoruz. Üzerlerine biberleri koyuyoruz ve tekrar fırına vererek 5 dakika kadar daha pişiriyoruz.
Şam tatlısı tarifi - Nasıl yapılır?
Malzemeler:
500 gr. irmik
Yarım su bardağı un
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı yoğurdun sulu kısmı
1 çay kaşığı dolusu karbonat + üzerine sıkmak için 5-6 damla limon suyu
1 tatlı kaşığı vanilya
Şerbet için:
4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu
1 fiske tuz
Yapılışı:
İrmik un, şeker ve vanilyayı bir kaba alın ve karıştırın. Bir çay kaşığı karbonatı tam orta kısma koyup üzerine 5-6 damla limon sıkın. Üzerine 1,5 bardak yoğurdun sulu kısmını ekleyin. Tüm malzemeyi 2 dakika kadar karıştırın ve yağlanmış orta boy dikdörtgen borcama döküp yayın. Spatulayı ıslatarak üzerini düzeltin. Bu şekilde üzeri kapalı olarak en az 1 saat bekletin. Süre sonunda dikdörtgen şeklinde dilimleyin. Dilimlerin üzerine kabuğu alınmış yer fıstığı veya badem yerleştirin. Çok fazla bastırmayın ki içe gömülmesinler.
Fırına sürüp 170 derecede pişirmeye başlayın. Üzeri kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 160 a düşürün ve nar gibi kızarana kadar pişirin.
Şerbet malzemelerini bir tencereye alıp karıştırın. Yüksek ateşte yaklaşık 20 dk kaynatın. Şambaliyi fırından alıp dilimlediğiniz yerlerin üzerinden bıçakla yeniden dilimleyin. Şambali sıcakken ilk sıcaklığı geçmiş olan şerbeti üzerine dökün.