Yaz Tatilinin Alternatifleri

Türkiye 2017 yaz sezonuna resmen girdi. Okulların kapanması ve Ramazan Bayramı ile birlikte, ısınan havalara da paralel olarak tatilciler arasında ciddi yoğunluklar gözlenmesi beklenmekte.

Yaz Tatilinin Alternatifleri
05 Haziran 2017 Pazartesi 14:26

Türkiye 2017 yaz sezonuna resmen girdi. Okulların kapanması ve Ramazan Bayramı ile birlikte, ısınan havalara da paralel olarak tatilciler arasında ciddi yoğunluklar gözlenmesi beklenmekte.

Türkiye’de yaz tatili denilince akla gelen klasik Ege Akdeniz koyları, Marmara’nın serin suları gibi deniz tatili alternatiflerine, çok sıcak da olsa Kapadokya, Pamukkale, Mardin ve Güneydoğu Anadolu turları ve doğanın kalbindeki Karadeniz yayla ve şehir gezileri, alternatif oluşturuyor.

Konuyla ilgili görüşülen tur operatörleri ve uçak bileti satış şirketleri, en yoğun hattın her zamanki gibi İstanbul Antalya arasında olmasını beklerken, İzmir uçuşlarında da yine oldukça yüksek talep bekleniyor.

Bu sene diğer yıllara nazaran Trabzon uçak bileti satışlarında da oldukça yüksek bir talep bekleyen operatörler, alternatif turlar için Trabzon, Ordu, Samsun, Giresun, Rize, Artvin gibi Karadeniz illerinde yoğunluk görüleceğini ölçüyor. Yerli turist kadar Ortadoğulu turistlerin de gözdelerinden olan Karadeniz bölgesini, İç Anadolu’da Kapadokya, Ege’de Efes ve Pamukkale, Güneydoğu Anadolu’da Mardin ve Urfa, Doğu Anadolu’da Kars ve Van turları takip ediyor.

Alternatif yaz tatili arayışlarında yurt dışı seferleri de hem kalite, hem özgürlükler hem de fiyatlar açısından önemli bir yer ediniyor. Burada da özellikle her zaman olduğu gibi Avrupa kıtası ana çekim merkezi olurken; Rusya, Ukrayna gibi Kuzey ülkeleri, Tayland, Vietnam, Kamboçya gibi Asya ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri’nin birçok farklı şehri ve destinasyonu yine gözde tatil seçeneklerinden birer tanesi olarak akla geliyor.

Yurt dışı seferlerinde öne çıkan uçak bileti satışları ise; orada yaşayan yerli gurbetçilerimizin de gidiş gelişlerinin katkısıyla oldukça fazla rekabet, dolayısıyla oldukça fazla uçak seferi bulunan Berlin uçak bileti satışlarında görülüyor. Berlin’i; Avrupa yönünde alternatif seçeneklerden, Amsterdam, Londra, Paris, Milano, Roma, Düseldorf, Münih, Barcelona, Madrid ve Belgrad takip ediyor. Kiev ve Moskova ile Sen Petersburg da yoğun uçuşların gerçekleştiği ve talebin olduğu illerden.

Yurt içinde en alternatif destinasyon ise bu sene gittikçe öne çıkan Ordu Giresun havalimanı ile Ordu şehri ve civarı. Ordu Giresun Havalimanından hem bu iki şehre hem de Sivas, Tokat gibi İç Anadolu kentleri ile, Samsun gibi Karadeniz şehirlerine de ulaşım kolaylıkla sağlanıyor. Bu sene de yaz oldukça sıcak geçeceği için, çalışanlar nefes almak için kendilerini tatil yörelerine atacak gibi görünüyor.


Etiketler; #yaz tatili
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.