2010 KPSS ile atananların memuriyet hakkı tehlikede mi?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, içerisinde Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) raporununda bulunduğu belgeleri, "genel kültür ve genel yetenek sınavlarının iptali istemini" Bölge İdare Mahkemesi'ne gönderdi. Peki mahkemeden olası bir sınav iptal kararında 2010 KPSS puanıyla atanan kişilerin memuriyet hakkı tehlikeye düşecek mi? 2010 KPSS ile atananların durumu ne olacak?

2010 KPSS ile atananların memuriyet hakkı tehlikede mi?
07 Nisan 2016 Perşembe 14:37

2010 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili bilgi ve kanıtlar savcılığa gönderildi. Peki savcılık dosyayı mahkemeye gönderip mahkemede sınav ile ilgili iptal kararı verirse 2010 yılında kamuya atanan binlerce memurun durumu ne olacak?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, içerisinde Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) raporununda bulunduğu belgeleri, "genel kültür ve genel yetenek sınavlarının iptali istemini" Bölge İdare Mahkemesi'ne gönderdi.

Bu sınavın önceden elde edildiğine dair TÜBİTAK raporununda mahkemeye gönderilen belgelerde yer aldığı bildirilken, olası bir iptal kararı çıkması sonrasında o dönem atanan binlerce kişinin memuriyet hakkı tehlikeye girecek mi?

Soruların sızdırıldığı anlaşıldıktan sonra eğitim bilimleri sınavı iptal edilmiş ve tekrarı yapılmıştı. 2010 yılı Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarında iptal kararı olmamış ve  herhangi bir tekrar sınavıda yapılmamıştı. Bazı adaylar ise 2010 yılı KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavlarınında iptal edilmesini isteyip Bölge Mahkemesine dava açmışlardı.

Sınavın sızdırılmasıyla ilgili itirafçılarında ifadeleri Bölge idare mahkemesine delil olarak gönderilirken, idare mahkemesinin iptal kararı vermesi durumunda kamuya yerleşen binlerce memurun memuriyeti düşebilecek.

Bölge idare mahkemesinin konu ile ilgili nasıl bir karara varacağı merakla beklenirken, 2010 yılında KPSS puanıyla kamuya atanan memurlar diken üstünde çıkacak kararı bekliyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nuran Kayabaşı - 8 yıl önce
Gece sabaha kadar ders calisip bileginin hakkiyla alninin akiyla ve teriyle bulundugu yere gelenler nolacak..umarim akla karayi hakkiyla ayirtederler