Devlet Memurluğu Hizmet Sektörüne Dahil Midir?

Devlet memuru nasıl olunur? Memur olmak için aranan şartlar nelerdir? Üniversiteyi bitiren gençler, devlete girmek için birbirleri ile yarışıyor. Peki memur olmanın ne gibi avantajları vardır, hizmet sektörünün içinde midir? 657 ile ilgili merak edilenler kamusaati.com adresimizde.

Devlet Memurluğu Hizmet Sektörüne Dahil Midir?
15 Şubat 2017 Çarşamba 07:45

 Devlet memuru, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve kadrolu olarak yaptığı işi yürüten kişilere denilmektedir. Kamu kurum ve kuruluşları ise devletin asli ve resmi kurumlarını oluşturmaktadır. Bu kurumlarda çalışan kişilerin anayasal ve yasal hakları mevcut olup yüz kızartıcı ve terör suçuna bulaşmadıkça görevden atılamamaktadırlar. 
 
 Devlet Memurluğu Hizmet Sektörüne Dahil midir?
 
 Devlete bağlı kuruluşların tamamına yakını hizmet sektörünün kuruluşlarıdır. Bu nedenle devlet memurları da hizmet sektörünün çalışanları olarak kabul edilmektedir. Özel kuruluşlardan farklı olarak iş güvencelerinin olmaları gibi bir özellikleri bulunmaktadır. Bu durum yürüttükleri görevlerin hizmet sektörüne ait işler olmasını engellememektedir. Bilakis özellikle devlet kaynaklı hizmet sektörü kuruluşlarının memurlar eli ile yürütülmesi memurlar açısından önemli bir ayrıcalık oluşturmaktadır. 
 
  Devlet Memuru Nasıl Olunur?
 
 Devlet memuru olmak için bazı şartları yerine getirmek gerekmektedir. Bu şartlar bizzat devletin ilgili kurum ve kuruluşlarının çalıştırmak istedikleri personelin niteliklerini belirlemek için oluşturdukları şartlardır. Bu şartların her birisini yerine getirmek kamu kurumlarında devlet memuru olarak çalışmak isteyenler için bir zorunluluktur. Bu şartlardan herhangi birisinin bile karşılanmaması demek devlet memuru olmak isteyen kişinin amacına ulaşamaması anlamına gelmektedir. 

Devlet memur nasil olunur?
 
  Devlet Memuru Olmak İçin Aranan Şartlar Nelerdir?
 
 Devlet memuru olmak için gerekli şartlar arasında birincil şart Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Bu şartı karşıladıktan sonra mutlaka karşılanması gereken diğer şartlar ise daha önce hapis yatmayı gerektirmeyen ve ilgili kanunda sayılan suçlardan herhangi birini işlememiş olmak ve uygun eğitim durumuna ve diplomasına sahip olmak.
 
     Bu şartlardan başka ayrıca kurumların talep edecekleri özel şartlar da olabilmektedir. Örneğin herhangi bir meslek lisesi eğitiminin olması şartı aranabilir ya da herhangi bir alanda yüksek lisans yapılmış olma şartı da bu şartlar arasında olabilmektedir. 
     
 


Etiketler; #memur haber
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.