Devlet memuru olmak için yeni şart - KHK ile yayınlandı

Devlet memuru olmak isteyenlere bir şart daha KHK ile getirildi. Terör örgütü ile bağlantıları olanların tekrar kamuya sızmalarını önlemek için yapılan çalışmalar için KHK da yayımlanan kararla önlem alındı. İşte devlet memuru olmak isteyenlere getirilen bir şart daha...

Devlet memuru olmak için yeni şart - KHK ile yayınlandı
30 Ekim 2016 Pazar 10:33

Devlet memuru olmak isteyen adayların terör ile bağlantılı olmasını tespit edebilmek için ve kamuya girmesine engel olmak için OHAL kapsamındaki 676 sayılı KHK ile "güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması yapılmış olmak" şartı getirildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile devlet memurluğuna girmek için aranan şartlara "güvenlik soruşturması" maddesi eklendi.Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 676 sayılı KHK'da, "Kamu Personeline İlişkin Bazı Düzenlemeler" başlığı altında devlet memurluğuna alınacaklara ilişkin düzenlemelere yer verildi.

Ayrıca "Terör örgütleriyle eylem birliği içerisinde olmak, bu örgütlere yardım etmek, kamu imkan ve kaynaklarını bu örgütleri desteklemeye yönelik kullanmak ya da kullandırmak, bu örgütlerin propagandasını yapmak" ise "bir daha atanamayacak şekilde devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren haller" kapsamına alındı.


Etiketler; #memur #khk
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.