Engelli kamu personeli yarın çalışacak mı?

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan ve engellilere yönelik faaliyet gösteren konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin başkan ve yönetim kurulu üyeleri ile engelli kamu personeli, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın ilk gününde talepleri halinde idari izinli sayılacak.

Engelli kamu personeli yarın çalışacak mı?
09 Mayıs 2017 Salı 14:45

10-16 Mayıs Engelliler Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde kamuda görev yapan tüm engelliler idari izinli sayılır.

Dönemin Başbakanı Abdullah Gül tarafından çıkarılan Başbakanlık Genelgesi (2002/58) 3. maddesinde,  ''Ulusal düzeyde kabul edilen 10-16 Mayıs Sakatlar Haftasının ilk günü ile 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde, özürlülere yönelik faaliyet gösteren Konfederasyon, bağlı federasyonlar ve derneklerin kamu görevlisi olan yönetim kurulu üyeleri ile kamuda görev yapan tüm özürlüler idari izinli sayılacaktır.'' ifadelerine yer veriliyor.

Bu kapsamda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla, 10 Mayıs günü kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmakta olan engelli personel talep ettikleri taktirde kurumlarına verecekleri bir dilekçe ile bu haklarından faydalanabilecek ve idari izinli sayılacak.

Söz konusu Genelge için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.