Memur enflasyon zammını ne zaman alacak?

*Ocak ayı enflasyonu beklentilerin üzerinde çıktı. Geçen aya göre 1,8 artan enflasyon oranı memurun enflasyon farkı almasına sebep olacak mı?

Memur enflasyon zammını ne zaman alacak?
03 Şubat 2016 Çarşamba 15:32

Geçtiğimiz yaz yapılan 3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde karara bağlanan bir hüküm ile 2016 yılının ilk altı aylık enflasyon oranının yüzde 6 oranını aşması halinde memur maaşlarına enflasyon farkı zammı yapılacağı belirtilmişti.  O hüküm şöyle:

b) 2016 yılı Haziran ayı endeksinin 2015 yılı Aralık ayı endeksine göre altı aylık değişim oranının 5 inci maddenin birinci fıkrasında 2016 yılının birinci altı aylık dönemi için öngörülen %6 oranını, aşması halinde, ....katsayılar, ...söz konusu oniki aylık veya altı aylık dönemlere ilişkin enflasyon rakamının ilan edildiği ayın 1'inden geçerli olmak üzere aşan kısım kadar artırılır."

Bugün açıklanan ocak ayı enflasyon verilerine göre enflasyon oranı yüzde 1,82 çıkmış bu oran haziran ayında toplamda yüzde 6'yı aşarsa memur maaşlarına enflasyon farkı zammı yapılacak.

2015'in yılının ilk altı ayında yüzde 4,76 oranında enflasyon oluşmuş ve maaşlara, 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere, yüzde 1,76 oranında enflasyon farkı zammı yapılmıştı. 2015'in 2. altı ayında ise enflasyon yüzde 8.81 olmuş ve memur 0.85 enflasyon zammı almıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.