Memura maaş kütüğü sistemi geliyor!

657 Devlet Memurları Kanunu'nda yapılan düzenlemelerden biri de maaş kütüğü sistemi. Maaş kütüğü sistemi nedir?

Memura maaş kütüğü sistemi geliyor!
21 Haziran 2016 Salı 10:22

Maaş kütüğü sistemi. Milyonlarca memuru ilgilendiren yeni bir düzenleme geliyor. 657 Devlet Memurları Kanunu'nda yapılacak düzenlemelere ilişkin çalışmlar devam ediyor. Çalışmalardan biri de maaş kütüğü sistemi. Bu sistem sayesinde memurların sicilleri bir araya toplanacak ve binlerce memur rahatlayacak. Peki maaş kütüğü sistemi nedeir? Maaş kütüğü sistemi ne işe yarar? İşte detaylar...

Düzenlemeler kapsamında hazırlanan 'Maaş Kütüğü' sistemi sayesinde kamu kurumlarında çalışan milyonlarca memurun tüm maaş ve özlük haklarına ilişkin bilgiler, bir çatı altında toplanacak. Sisteme girişler sicil numarası ile sağlanacak. Sisteme girildiğinde ise kişiye ait tüm veriler elektronik ortamda karşımıza çıkacak. Bakanlıklar arasında dereceler arasında da farklı girişlerin önüne geçilmesinin hedeflendiği sistemin önemli bir bölümü tamamlandı.

Maliye Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 'Kamu Personeli Maaş Kütüğü' sistemi için çalışmaların önemli bir bölümü gerçekleştirildi ve devletin istihdam ettiği tüm memurların özlük bilgileri yeni sisten sayesinde elektronik ortamda görülebilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.