2018 Sözleşmeli Öğretmen alımı mülakata çağrılan adayların taban puanları

MEB, 2018 Mart ayı Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınava Çağrılan Adayların Oluşturduğu Taban Puanları bugün son dakika duyurusu ile açıklandı. Kontenjan sayısı, başvuru sayısı, taban puanları ve mülakata çağrılan sayısı listelerle belli oldu. En çok başvuru Sınıf Öğretmenliğinin yanı sıra Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi'nden yapıldı. En düşük taban puan hangi branşa ait olduğunu ve Sözleşmeli öğretmen alımı haberleri ile ilgili en güncel bilgileri kamusaati.com adresimizden öğrenebilirsiniz.

2018 Sözleşmeli Öğretmen alımı mülakata çağrılan adayların taban puanları
16 Mart 2018 Cuma 19:57

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2018 Mart ayı sözleşmeli öğretmen ataması sözlü mülakat sonuçlarını açıkladı. Sözleşmeli öğretmen olmak isteyen yüz bini aşkın öğretmen adayı, sözlü sınava çağırılan adayların oluşturduğu taban puanları merak ediyor. 2018 Sözleşmeli Öğretmen Alımı Sözlü Sınavı ile ilgili ayrıntılar haberimizde. 

2017 Mart Ayı Sözleşmeli Öğretmen alımına başvuru en çok kontenjanın açıldığı Sınıf Öğretmenliği ve Din Kültürü Ahlak Bilgisi branşından olduğu gözlemlendi. Bin 907 Din Kültürü Ahlak Bilgisi kontenjanı için 13 bin 806 aday başvurusunu yaparken en fazla kontenjanın açıldığı  Sınıf öğretmenliği için 12 bin 785 aday başvuruda bulundu. Sınıf öğretmenliğinin taban puanı yeni yılda 60.81178 oldu. Taban puanı 2017 yılına göre düştü. Öğretmen alımı için sözlü mülakata çağırılanların sayısı ise 59 bin 901 kişi olarak açıklandı. 

Sözlü Mülakat Sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar mininmum taban puanlarını merak ediyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Akif - 6 yıl önce
Bu yıl alım çok az.