Aday öğretmenleri yetiştirme programı yarın başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ilk kez uyguladığı 30 bin aday öğretmen yetiştirme programı yarın başlayıp 31 Ağustos’a kadar devam edecek.

Aday öğretmenleri yetiştirme programı yarın başlıyor
29 Şubat 2016 Pazartesi 14:37

Milli Eğitim Bakanlığı, aday öğretmen ve danışman öğretmene yönelik 81 ildeki seminerlerin tamamlanmasından sonra 30 bin aday öğretmeni yetiştirme programı yarın başlatacak. 

Aday öğretmenler tercih ettikleri illerdeki yetiştirme programını gerçekleştirecekleri okulların açıklanmasının ardından yetiştirme sürecine yarın başlayıp ve 31 Ağustos'a kadar devam edecekler. Yetiştirme programındaki aday öğretmenler, danışman eşliğinde sınıf içi, sınıf ve okul dışı faaliyet toplam 414 saat olmak üzere 14 hafta sürecek. Seminer ve kurs türü çalışmalar da 10 hafta olmak üzere toplamda 714 saatlik programdan geçecek Aday öğretmenler, 31 Ağustos itibarıyla atandıkları illere gidecekler ve 1 Eylül'de görevlerine başlayacaklar.

Aday öğretmenlerin maaş hakları da yarın işlemeye başlayacak ve aynı zamanda özlük haklarına da yarın kavuşacaklar.

Aday öğretmenlerin en çok tercih yaptığı illerden birincisi 3 bin 364 tercihle İstanbul olurken, ikinci bin 838 tercihle Ankara, üçüncü ise bin 176 tercihle İzmir oldu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
veysel yıldırım - 8 yıl önce
2016 şubat atamasında atanan aday öğretmenler kaç ders saati okulda oklamaları gerekiyor. mesela ben hergün 10 saat okuldayım arakadaşım 6 saat okulda bunu bir standartı yok mu ?????