Asli Öğretmenliğe Geçiş Sözlü Sınav Konuları - Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Asli Öğretmenlik Sözlü Sınavları 81 ilde devam ediyor. Peki aday öğretmenlerin girdiği sözlü sınavda hangi konulardan soru sorulacak? Sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 Asli Öğretmenlik Sözlü Sınavı ile ilgili tüm merak edilenler kamusaati.com adresimizde.

Asli Öğretmenliğe Geçiş Sözlü Sınav Konuları - Sonuçlar ne zaman açıklanacak?
27 Aralık 2016 Salı 13:03

Aday Öğretmenlerin Sözlü Sınavları 26 Aralık 2016 Pazartesi günü başladı. Asli Öğretmenliği Sözlü Sıanvına girecek binlerce aday öğretmen, sözlü sınav sorularını merak ediyor. Peki Aslî Öğretmenlik sözlü sınav konularında neler var? Aday öğretmen sözlü sınavı ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Aday Öğretmen Sözlü Sınav Konuları 


Sözlü sınav komisyonu aşağıda yer alan konulardan soru hazırlar veya hazırlatır. Sözlü sınavı sorularının konuları şunlardan oluşur:

1) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade kabiliyeti ve muhakeme gücü

2) İletişim becerileri, özgüveni ve ikna kabiliyeti

3) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı

4) Topluluk önünde temsil yeteneği ve eğitimcilik nitelikleri

SÖZLÜ SINAV DEĞERLENDİRMESİ

a. Sözlü sınavının konuları sözlü sınav komisyonu üyelerince bu kılavuzun 4.4. maddesinde belirtilen sınav konularından dört konu ayrı ayrı 25 puan üzerinden değerlendirilir.

b. Sözlü sınavda adayların değerlendirmesi Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin ve bu kılavuzun ekinde yer alan Ek-4 Aday Öğretmen Sözlü Sınav Değerlendirme Formuna işlenir.

c. Sözlü sınav nihai başarı puanı, sözlü sınav komisyonu üyelerinin puanlarının aritmetik ortalaması alınarak belirlenir. Buçuklu puanlar bir üst tam puana tamamlanır.

SÖZLÜ SINAV SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Sınav sonuçları 03 Şubat 2017 tarihinde www.meb.gov.tr adresinde ilan edilecektir. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

SÖZLÜ SINAVA İTİRAZLAR

a. Adaylar sözlü sınav sonuçlarına, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren en geç beş iş günü içinde sözlü sınavı yapan sınav komisyonuna itiraz edebilir.

b. Sözlü sınava itirazlar, en geç beş iş günü içinde sözlü sınav komisyonunca incelenerek karara bağlanır.

c. İtirazlara ilişkin kararlar oy çokluğuyla alınır. Oyların eşit olması halinde başkanın tarafı çoğunluk sayılır.

ç. İtiraz sonuçları, il millî eğitim müdürlüklerince sözlü sınav komisyonunun karar süresi içinde itiraz sahibi adaya tebliğ edilir. 

SINAV SONRASI İŞLEMLER

Yazılı ve sözlü sınavların her biri 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Yazılı ve sözlü sınavlardan alınan puanların aritmetik ortalaması aday öğretmenin başarı puanını oluşturur. Başarı puanı altmış ve üzerinde olan aday öğretmenler başarılı sayılır. Sınav sonuçlarının Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce valiliklere bildirilmesinin ardından başarılı olan aday öğretmenler valiliklerce “öğretmen” olarak atanır. Sınavda başarılı olamayan aday öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği usul ve esaslarınca il içinde aynı hizmet alanında başka bir eğitim kurumunda görevlendirilir.

Asli Öğretmenlik Sınavları ile ilgili Güncel Bilgilere Kamu Saati Haber sitemizden ulaşabilirsiniz. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet - 7 yıl önce
Milli Egitim Bakanligi'nin hic isi kalmamis gibi bir dqe ogretmen adaylari sinava girecek ,asil ogretmenlige gececek vs.gibi hikayelerle gencleri ha bire yormak onlara bir takim zorluklar cikartmak 'yep isleri yokusa surmek.Milli Egitimin bu zorluklari yapacagina daha cok baska yapacak isleri co var.Birakin bu hikayeleri artik.Genc nesile boyle sinav yapacaginiza bir sunu yapin.Ben bir vatandas olarak soyluyorum.Hala hazirda 30_35 yillik ögretmenler var.Yani yaslari da ortalama 55_60 arasi bir de bunlari sinava tabi tutunda gorelim bakalim kac puan alacaklar.Haydi meydan sizin.Gencler onlardan 100 kat iyi beyler .Anladiniz siz onu.Herkese saygilar takip ediyorum.