Cumhurbaşkanı Erdoğan MEB Şura Salonu'nda 30 bin öğretmen atamasında konuştu

Milli Eğitim Bakanlığı 30 bin öğretmen alımı yapacağı Şubat atama sonuçları açıklanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan 30 bin öğretmen atamasında konuşuyor. Gözler Meb Şura Salonu'ndaki öğretmen atama sonuçları kurasında... Peki Şubat 2016 öğretmen atama sonuçları açıklandı mı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan MEB Şura Salonu'nda 30 bin öğretmen atamasında konuştu
10 Şubat 2016 Çarşamba 12:34

On binlerce öğretmen için bugün önemli bir gün. Milli Eğitim Bakanlığı MEB Şura Salonu'nda yapılacak 30 bin öğretmen atama kurası saat 11.00'da gerçekleşecek. Kuraya Cumhurbaşkanı Rerep Tayyip Erdoğan da katılacak. 

Elektronik ortamda gerçekleştirilecek kuranın ardından 30 bin öğretmen atama sonuçları internete verilecek. 

Tercihlerini yapıp atama sonucu bekleyen öğretmenler nefeslerini tutup bu ana odaklandı. Ankara'da ikamet eden birçok öğretmen ailesiyle birlikte MEB Şura Salonu'ndaki törene davet edildi ve atama sonuçlarının canlı olarak izlenmesi sağlandı. 



MEB Şura Salonu önünde bekleyen binlerce öğretmen adayı halâ salona alınmayı bekliyor. 

Erdoğan'ın konuşmasının ardından Şubat ataması sonuçlarının belli olacağı düşünülüyor.



MEB Şura Salonu'nda bulunan muhabirlerimiz sayesinde 2016 Şubat öğretmen atama sonuçları belli olur olmaz Kamu Saati olarak sizlere aktaracağız. 

11.23 Erdoğan Meb Şura Salonu'nda konuşmasına başladı.

11.25 2003'te devraldığımız öğretmen sayısı kadar atama yaptık. 

Şu anda okullarımızda öğretmen doluluk oranı yüzde 3'e ulaştı.

En büyük doluluk oranı ülkemizin en gelişmiş bölgesi olan Marmara'dadır.

Önümüzdeki dönemde yapacağımız yeni öğretmen atamaları ile bu meseleyi tamamlayacağız. 

90 bin öğretmen ataması daha yaptığımızda tüm kadrolar dolacak.

Bugün atanan öğretmenlerimiz yetiştirme programlarının ardından eylül ayından itibaren ders başı yapacak.

11.44 Erdoğan öğretmen adaylarından üçer çocuk yapmalarını talep etti. Genç nüfusu dinamik tutmak gerektiğini bildirdi.

"Yaklaşık 90 bin atama daha yapıldığı takdirde yüzde yüze oluşacak.  Ben sınıfların 100 kişi olduğu günleri hatırlıyorum. Şimdi 30-36 öğrenciye vardı.Atamalar, başvuran 121 bin kişi içinden yapılacak. Bütçede ik sırayı savunmaya değil eğitime verdik. Fatih projesini 3 yıl içerisinde bitireceğiz. Fatih projesiyle bütün sınıflarımız bilişim teknolojileri sınıfına dönüştü. İlkokul, ortaokul ve liselerde ders kitapları ücretsiz oldu. Biz teksir kağıtlarıyla okur, bol bol not alırdık. Ağabeylerimiz teksir kağıtlarını satmazdı. Kırtasiyecilerde istediğin kitabı bulamazdın. Biz dedikki öğrencilerimize bunları yaşatmayacağız. Kararlı adım attık ve 1. hamur kağıttan kitaplar yaptık. Anaokulları nereden nereye geldi? Eğitim öğretim desteğiyle hiçbir evladımızın okuldan mahrum kalmamasını temenni ediyoruz. Yükseköğretimde de çok önemli gelişmeler kaydettik. Türkiye'de üniversite sayısı 76 idi şimdi 193 oldu. Şuan her ilimizde üniversite var.

Üniversiteye gidecek mali imkanları olmayan gençlerimize dedikki üniversiteyi senin ayağına getireceğiz. Bugün en doğundan en batıya tüm illerimizde üniversitelerimiz var. 190 adet olan yükseköğretim yurt sayısımızı 601' e çıkardık. Yurtları 3 kişilik yapacağız dedik ve yaptık. Tayyip Erdoğan'ın yavruları ne ise bütün yavrular öyle. Bugünkü atamayla öğretmen eksiğini kapatma konusunda önemli bir adım attık.

Bakanlık, müfredatı elden geçirip sadeleştirme çalışmasını başlattı. Eğitimin kalitesini yükseltmek mecburiyetindeyiz. Şimdi öğretmenlerimize de büyük bir görev düşüyor.

Kuralar çekildiğinde burada annelerine ve babalarına nasıl sarıldıklarını görüyorum. Sizden isteğim öğrencilerinize de böyle sarılmanız. Maaş edindim diye yola çıkıyorsanız yanlış yoldasınız. Siz kendinizi bu yola adayacaksınız.

Öğrencilik yıllarımızda Cumartesi de okula giderdik. Öğleden sonra seminerlere, konferanslara götürenler vardı. O sohbetlerde kazandıklarımızı da asla unutmuyorum.  Bu meslek herhangi bir meslek gözüyle bakılacak bir meslek değildir. Bunu böyle düşünenler yanlış yoldadır.

Kendinizi adamazsanız bu çekilecek bir kahır değildir. Türkiye çok büyük bir vizyonu olan bir ülkedir.

Elimizdeki en büyük sermayemiz çocuklarımız ve gençlerimizdir.  

Ben her fırsatta 3 çocuk diyorum. Ekonominin temelini insan teşkil eder. İnsan varsa emek vardır, sermaye vardır. İnsan yoksa bunların hiçbiri yoktur. O yüzden insan yaradılmışların en şereflisidir.  Bizim yerli ve milli hassasiyetimiz eğitimde de geçerlidir. Güçlü aileler olursa güçlü milleti kurarız.  

Kendi değerlerimizi koruyarak, dünyayı yönlendiren nesiller yetiştirme başarısını ortaya koyabilmeliyiz

İnsan varsa emek vardır, sermaye vardır. İnsan yoksa bunların hiçbiri yoktur. O yüzden insan yaradılmışların en şereflisidir. Bizim yerli ve milli hassasiyetimiz eğitimde de geçerlidir. Güçlü aileler olursa güçlü milleti kurarız. Kura çektiniz Doğu'ya, Güneydoğu'ya çıktınız. Hemen Batı'ya gelmek için uğraşmayacaksınız. Sıkıntılı yerler var. Bu kadar şehit verdik. Neden? Buraları yeniden yurt yapmak için. Buralara kimse operasyon yapamaz. ."

11.49 ATAMALAR BAŞLIYOR.

meb şura salonu

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
istanbul - 8 yıl önce
HERKESE BAŞARILAR. ANCAK BATIDA DA ÖĞRETMEN İHTİYACI VARKEN YÜZDE YETMİŞ ÖĞRETMEN DOĞUYA GİDECEK DİYE BİR KISTAS BELİRLEMEK ELEŞTİRİLEBİLİR.