MEB - Bakan İsmet Yılmaz'dan ağustos öğretmen ataması açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda, ağustos öğretmen ataması haberleri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İsmet Yılmaz Türkiye'de 67 bin öğretmen açığı olduğunu belirterek, ağustosta atama olup olmayacağı konusunda net bir açıklama yaptı. Peki Ağustosta öğretmen ataması olacak mı?

MEB - Bakan İsmet Yılmaz'dan ağustos öğretmen ataması açıklaması
15 Haziran 2016 Çarşamba 10:35

 Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda görüşmesi devam eden Maarif Vakfı Tasarısı ile ilgili milletvekillerinin sorularına yanıt verdi.Milletvekillerinin öğretmen atama sorunları ile ilgili sorulara yanıt veren Yılmaz, ağustos öğretmen ataması ile ilgilide net bir yanıt vermiş oldu. CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil ile arasında geçen öğretmen ataması ile konuda İsmet Yılmaz, atama ile ilgili net yanıtını vermiş oldu.

Türkiye'de 67 bin öğretmen açığı olduğunu ifade eden MEB Bakanı İsmet Yılmaz, bazı illerde öğretmen sayısının durumlara göre arttığını dile getirdi.Türkiye'de 67 bin öğretmen açığının olmasına rağmen 400 bin öğretmenin atama beklediğini hatırlatan İsmet Yılmaz, "Dolayısıyla atanamayan öğretmenler sorunu var ama ihtiyacın 67 bin olduğu yerde '100 bin öğretmen atamasını bekliyoruz. 400 bin öğretmen bekliyor' sözü... Yani, gerçekçi olmamız gerekir. Çünkü, bugün iktidarda biz varız, yarın siz olursunuz." diye konuştu.

Ağustos ayında öğretmen ataması olacak mı?


Ağustos'ta öğretmen ataması olacak mı konusuna net bir cevap veren MEB Bakanı İsmet Yılmaz, atamalar konusunda yeni bir uygulama başlattıklarını beyaan etti. Yılmaz, "Biz, ağustos ayında atama yapmıyoruz. Biz, yeni bir uygulama başlattık. Şubatta atadığımız 30 bin öğretmeni uyum, adaptasyon sürecinden geçiriyoruz ve eylül ayında, yeni eğitim yılıyla birlikte hepsini görevlendireceğiz. Bundan sonraki öğretmen alımını da şubatta ihtiyaçlarımızı dikkate alarak yapacağız." dedi. 

Böylelikle Ağustos 2016 yılında atama bekleyen yüzbinlerce öğretmen adayının hayallerini yıkan İsmet Yılmaz, ağustos öğretmen atamasının olmayacağını belirtmiş oldu.

Ayrıca görüşmelerde Uşak'ta görevlerinden alınan okul müdürlerinin mahkeme kararlarıyla görevlerine döndüğünü hatırlatan Yılmaz, "Bizim olduğumuz dönemde mahkeme kararının gereği aynen yerine getirilir. Gerek bürokrasinin, gerekse bu görevi yapan siyasilerin mahkeme kararını yerine getirmemesi hukuk ihlalidir. Ehil, ehliyetli, liyakatli olan herkes müdürlük yapabilir. Hukuk devletinin gereği mahkeme kararlarına uymaktır." şeklinde konuştu.

MEB Bakanı İsmet Yılmaz, bir eğitim kurumunda hukuka aykırı işlem veya eylem yapılması durumunda savcılıklara suç duyurusunda bulunulması gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili Meclis Zabıt Kayıtları 

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.

Öncelikle, Sayın Yalım'ın atanamayan öğretmenler... Bizim şu anda yaklaşık 67 bin öğretmen açığımız var. Dolayısıyla da bir arkadaşım "100 bin öğretmen atanması gerekir." derken ihtiyacı dikkate alması lazım. Bazı illerimizdeki öğretmen sayısı halihazırda ihtiyacımızın da üzerindedir. Niçin böyle oluyor? Kimisi sağlık nedeniyle, kimisi mazeret ataması nedeniyle, eş tayini gerekçesiyle -ihtiyacımız olmadığı halde- bazı öğretmenleri bazı illere atamak durumunda kaldık. Dolayısıyla da atanamayan öğretmenler sorunu var. Ama, ihtiyacın 67 bin olduğu yerde "100 öğretmenin atamasını bekliyoruz, 400 bin kişi bekliyor." sözü...

CEYHUN İRGİL (Bursa) - Tamam, 50 bin olsun! Sayın Bakan, bu bizim bir hayalimiz, bir arzumuz, siz 50 bin atayın!

MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSMET YILMAZ (Sivas) - Yani, bir de gerçekçi olmamız gerekir. Çünkü bugün iktidarda biz varız, yarın siz olursunuz yani. Dolayısıyla, bu ihtiyacın ölçüleri dışına çıkmamak gerekir diye düşünüyorum. Biz bu ağustosta bir atama yapmıyoruz. Biz yeni bir uygulama başlattık, ağustosta atadığımız 30 bine yakın öğretmeni, şubatta atadığımız 30 bin öğretmeni bir uyum sürecinden, bir adaptasyon sürecinden geçiriyoruz ve eylülde yeni eğitim yılıyla birlikte hepsini okullarında görevlendireceğiz. Bundan sonraki öğretmen alımını da şubatta ihtiyaçlarımızı dikkate alarak yapacağız.

CEYHUN İRGİL (Bursa) - Peki, neden o zaman mayısta ve temmuzda sınav yapıyorsunuz?

BAŞKAN - Lütfen karşılıklı konuşmayalım. Şu anda Bakan cevap veriyor.

CEYHUN İRGİL (Bursa) - Aralarda soruyorum.

BAŞKAN - Sayın İrgil, lütfen...

İLKNUR İNCEÖZ (Aksaray) - Soru sordunuz, cevabını veriyor. Dinleyin lütfen.


Etiketler; #atama #ağustos
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öğretmen - 8 yıl önce
Bunca insanın hayatıyla emeğiyle oynuyorsunz helal etmiyorum hakkımı
Avatar
Mehmet AYDIN - 8 yıl önce
2016 ağustos öğretmen ataması yapılmalı atanan öğretmenleri de rahat bırakın çocuk oyuncağı gibi danışman öğretmen puan verecek okul müdürü puan verecek maarif müfettişi puan verecek mülakat yapılacak yazılı sınav yapılacak e kpss yi neden yapıyorsunuz o zaman atanan öğretmen adayları bunlarla mı uğraşacak yoksa atandığı yere mi uyum sağlayacak öğrencilere ders mi hazırlayacak bunu birileri açıklasın
Avatar
İmtiyaz - 8 yıl önce
Gençliğimiz geleceğimiz. İmam ihtiyacı var. Ne öğretmeni? Din kardeşlerimiz açken nasıl atama beklersiniz?
Avatar
seda - 8 yıl önce
Baskanim subatta atama oldugunda sinirda puani olan atanip atanmama ihtimali esit olan bir ogretmen diyelim ki subatta atanamadi mayisa kadar ne kadar calisabilecek tekrar lutfen bir karar alindiginda her seyi dusunemek gerekir agustosda olsun bizler subata kadar staj gorelim bir yil kayip niye?
Avatar
tayyubullah - 8 yıl önce
atama olsa ne olcak beyler bayanlar ? en çok ihtiyacı din dersine ve sınıfa gösteriyolar doğru mu yalan sınıf öğretmenlerinin çoğu norm fazlası oluyor dincilerde keza atandıktan sonra bunları bizim branşlara kaydırıyolar bize düşen köpeğe kemik 300 - 400 - 500 gibi komik rakamlar sonra aa helal olsun atama yapıldı mı diyecez aziz nesin haklıymış
Avatar
Öğretmen - 8 yıl önce
Yani vicdan ya niye mayısta yaptınız sınavı o zaman bi işide sonrasını düşünerek planlı yapın ya
Avatar
Öğretmen - 8 yıl önce
Ağustosa atama yapın Allah için vicdanınız yok mu ya
Avatar
Öğretmen - 8 yıl önce
Sizin eğitin sisteminizden teoğda birinci olmadı onlar kendi zekaları siz yerleştiremediğinz insanların emeklerini hiçe saydığınız eğitim sisteminizle övünün