MEB, boş kalan 1496 kontenjanın yeniden atamasını yapacak mı?

18 bin 506 sözleşmeli öğretmen ataması yapıldı. MEB 20 bin öğretmen ataması yapılacağını ifade etmiş ancak 18 bin 504 atama yapıldı. Peki MEB, boş kalan 1496 boş kontenjan için yeniden atama yapacak mı? Sözleşmeli öğretmenlikte atanamayan öğretmenler MEB Bakanı İsmet Yılmaz'ı istifaya davet etti. İşte detaylar.

MEB, boş kalan 1496 kontenjanın yeniden atamasını yapacak mı?
10 Ekim 2016 Pazartesi 22:30

Milli Eğitim Bakanlığı 20 bin sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarını açıkladı. MEB tarafından yapılan atama sonucuna göre dershane öğretmenlerine ayrılan 5 bin kadrodan, bin 496 tanesi boş kaldı. Peki boş kalan kontenjanlara atama yapılacak mı? İşte detaylar.

Milli Eğitim Bakanlığı 18 bin 506 sözleşmeli öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. MEB 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasının yapılacağını belirtmiş ve 20 binden 5 bin kadronun dershane ve etüt merkezlerinde çalışan öğretmenlere ayırıldığını açıklamıştı. Bugün açıklanan sonuçlara göre 5 bin kadrodan Bin 496 kadro boş kaldı. Boş kalan sözleşmeli pozisyonlara MEB'in atama yapıp yapmayacağı merak ediliyor. 

18 bin 506 öğretmen ataması yapıldı

42 bin 730 onaylı başvurudan; sözleşmeli öğretmenliğe 14 bin 873, dershane ve öğrenci etüt eğitim merkezlerindeki personelin başvurusundan ise 3 bin 633 olmak üzere toplam 18 bin 506 sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirildi.

Yeniden atama yapılacak mı?

MEB boş kalan kontenjanlar ile ilgili neler yapacağı ile ilgili resmi bir açıklama yapmazken, boş kalan kadroların norm kadrolar veya yeniden atama ile yapılacağı tahmin ediliyor. Önümüzdeki zamanlarda MEB'in boş kalan kontenjan ile ilgili resmi bir açıklama yapması bekleniyor. Sözleşmeli öğretmen atamalarında atanamayan öğretmenler için yeniden bir atama yapılması henüz gündemde olan bir konu olmadığı gibi, atanamayan bazı öğretmen adayları sosyal medya hesabı Twitter'da Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ı istifaya davet ederek MEBeEğitimci BakanGelsin başlığıyla eleştirilerini dile getiriyor. 

 


Etiketler; #meb
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Sosyozof - 8 yıl önce
Dersane öğretmenlerine ayrılan kadroların boş kalması branşlara ayrılan kontenjanlarının planlanamamasından kaynaklanıyor. Yoksa felsefeciler 90 puanla atanamadılar.Tekrar planlama yapılarak dersane öğretmenlerine ayrılan kadroların dersane öğretmenlerinin ataması yapılmalıdır..
Avatar
mert eylül - 8 yıl önce
dershanede çalışan felsefeciler icin kontenjan artirilarak mayista ek atama yapilmali ve hepsi alinmalidir.90 alan felsefeci atanamamistir
Avatar
HAKAN - 8 yıl önce
DERSHANE ÖĞRETMENLERİNE VERİLEN 5000 KONTENJAN PLANSIZLIKTAN DOLAYI DOLMAMIŞTIR DOLMAYAN 1496 KADROYA YİNE DERSHANE ÖĞRETMENLERİNDEN 60 PUAN ÜZERİ ALANLARDAN VE 21. ATAMA ŞIKKINI AÇANLARDAN YENİ BİR ATAMA YAPILMALIDIR. LÜTFEN SESİMİZ OLUNUZ
Avatar
Arkın Soylu - 8 yıl önce
Dersana felsefecilerine 538 kişi başvurdu ve 100 atama yapıldı. En az atama bu branşta oldu. Lütfen 100 kişi daha alınsın.
Avatar
Fatma - 8 yıl önce
Dersane öğretmenlerinein atanması büyük haksızlık biz de ücretli öğretmenlik yaparak sınava hazırlanıyoruz.lütfen daha fazla tarih Öğretmeni atandı.
Avatar
DERSHANE ÖĞRETMENİ - 8 yıl önce
60 PUAN ALAN DERSHANE ÖĞRETMENLERİ İÇİN 21.TERCİH YAPILMALI YA DA PRİM GÜN SAYILARI AZALTILMALI VEYA BAŞVURU SIRALAMASI YAPILMALI
Avatar
FEN BİLGİSİ - 8 yıl önce
1/4 ORANINDA ALIM OLDU 350 KİŞİ BOŞTA KALDI...BU BENİM GİBİ AZ PRİMLE BOŞTA KALAN DERSHANE ÖĞRETMENLERİNİN HAKKIDIR... YENİDEN BAŞVURU HIZLI BİR ŞEKİLDE YAPILMALIDIR...
Avatar
Zeyniyee - 8 yıl önce
Dersane ogrtemenleri zaten 60 puanla atandii bn 87.67 mulakat ve kpss 86 puan atanamadimm baslarimn dersneiize sizn dfefolun gidinn bee