Öğretmen alım sisteminde kökten değişiklik

Öğretmen alım sistemiyle ilgili Şubat ayında uygulanacak yöntemler kökten bir değişikliğin habercisi oldu.

Öğretmen alım sisteminde kökten değişiklik
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir'de Eğitim Bilişim Ağı (EBA) tanıtım toplantısında TRT Haber'in sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı öğretmen atamalarıyla ilgili ilk kez uygulanacak bazı farklılıklara işaret etmişti. Avcı, Şubat ayında ataması yapılacak öğretmenlerin ikamet ettikleri kentlerde eğitime tabi tutulacaklarını, maaşlı staj dönemi sonrasında da ilgili kente atamalarının yapılacağını söylemişti. 

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kamusaati.com kaynakları ve memurlar.net'in kaynaklarından aktardığı bilgiler bu kısa değişikliğin uzun vadeye yayılmış bir kökten reform adımı haline geleceğini gösteriyor. MEB ataması yapılan öğretmenlerin kalifikasyon süreçlerini daha hızlı tamamlaması, MEB kadrolarında homojen bir yapının hakim olması gibi gerekçelerle yeni atanan öğretmenlerin staj ve eğitim sürelerini uzatıyor. 

Aldığımız bilgilere göre MEB bünyesinde ataması yapılan öğretmenler için yeni çalışmalar yapılıyor. Yeni atanan öğretmenlerin önemli bir bölümünün Şubat ayında atanması, ikinci dönemin tamamen staj ve hizmet içi eğitimlerle geçirilmesi, yaz döneminin de Öğretmen Akademisi'nde değerlendirilmesi şimdilik netleşen başlıklar haline geldi. 

Yeni atanan öğretmenlerin öğrencileriyle ilk buluşmasının psikolojik danışmanlar eşliğinde gerçekleştirilmesini kararlarştıran MEB, bu kapsamda her bölgede aşamalı göreve başlama süreleri de belirleyebilir. 

Milli Eğüitim Bakanlığı kaynaklarından atamalarla ilgili bilgi aldığımız sürece okurlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz. 

Kamusaati.com Özel Haber

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.