Öğretmen atamaları ne zaman, Kaç bin öğretmen atanacak?

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Yüzbinlerce atama bekleyen öğretmen, MEB'den gelecek atama haberi açıklamasını bekliyor. Peki öğretmen ataması kontenjanı kaç bin olacak? MEB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, şubat öğretmen alımı ile ilgili açıklama yaptı. İşte detaylar.

Öğretmen atamaları ne zaman, Kaç bin öğretmen atanacak?
28 Ocak 2017 Cumartesi 10:45

Öğretmen atamaları arap saçına döndü. Yüzbinlerce atama bekleyen öğretmen, MEB'den gelecek atama haberini bekliyor. 2017 Şubat ayında öğretmen ataması yapılacak mı? MEB ve Maliye Bakanlığı arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle öğretmen atamalarının tarihi netlik kazanmadı. CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, atama bekleyen öğretmenleri ilgilendiren açıklamada bulundu. Öğretmen ataması ile ilgili merak edilenler haberimizde. 

MEB Bakanı İsmet Yılmaz: "Şu an bu konu net değil."

Milli Eğitim Bakanı  İsmet Yılmaz, öğretmen atamasıyla ilgili konunun netlik kazanmadığını ifade etti. Bakan Yılmaz, "Şu an bu konu net değil. Çalışma Bakanı, Maliye Bakanı ve Milli Eğitim Bakanlığı olarak üzerinde çalışıyoruz. Toplam 60 bin kadro var. Bunun kaçı Milli Eğitim Bakanlığına verilecek, kaçı polis, kaçı sağlıkçı olacak belli değil biraz daha sabır." şeklinde konuştu.

MEB Müsteşar Yardımcısı Bilgili: "Maliye Bakanlığı izin verirse, Şubatta öğretmen alımı yapılabilir"

Üniversitenin yeni kampüs alanındaki Eğitim Fakültesi konferans salonundaki panelde konuşan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili şubat ayında öğretmen ataması yapılabileceğini söyledi.

Bilgili, şubat ayında öğretmen ataması için kadro talebinde bulunduklarını ifade ederek, "Biz devletten kadro kullanma talebini ilettik. Yani böyle bir talepte bulunduk ama Maliye Bakanlığı'nın izin vermesi gerekiyor. Maliye Bakanlığı izin verirse biz bu şubat döneminde öğretmen alımı konusunda niyetliyiz, istekliyiz. Şu da bir gerçek ne kadar öğretmen alsak o atanamamış öğretmenleri eritme şansımız çok zayıf, çok az. Çünkü o kadar büyük bir kitle var ki bunu başka tedbirler alarak eritmek zorundayız."şeklinde konuştu.

Öğretmen Atamalarında Kontenjan Kaç Bin Olacak?

Atama bekleyen öğretmen adaylarının bir diğer merak ettiği konu ise kontenjan sayısı oluyor. MEB Bakanı İsmet Yılmaz,  "Bizim şu anda yaklaşık 67 bin öğretmen açığımız var. Dolayısıyla da bir arkadaşım '100 bin öğretmen atanması gerekir' derken ihtiyacı dikkate alması lazım. Bazı illerimizdeki öğretmen sayısı halihazırda ihtiyacımızın da üzerindedir. Niçin böyle oluyor? Kimisi sağlık nedeniyle, kimisi mazeret ataması nedeniyle, eş tayini gerekçesiyle -ihtiyacımız olmadığı halde- bazı öğretmenleri bazı illere atamak durumunda kaldık. Dolayısıyla da atanamayan öğretmenler sorunu var. Ama, ihtiyacın 67 bin olduğu yerde 100 öğretmenin atamasını bekliyoruz, 400 bin kişi bekliyor." açıklamasında bulunmuştu.

Atamalar ne zaman yapılacak?

Şubat ayına günler kalmasına rağmen MEB'den atamalar ile ilgili duyuru yapılmadı. Şubat ayında öğretmen atamasının zor olacağı belirtiliyor. Atamaların bu yıl Mart ayında yapılacağı kulislerde konuşuluyor. CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Maliye Bakanı Naci Ağbal'a öğretmen atamaları konusunda bir soru önergesi verdi. Ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunan Özdemir, "Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal'ın Şubat ayında öğretmen atamalarına ilişkin soruma yanıtı: Olacak. Kadro ve alanlarla ilgili çalışma yapılıyor." paylaşımında bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
eğitim - 7 yıl önce
Eğitim Fakültelerinin sayısı azaltılmalı,öğretmen ihtiyacı kadar Eğitim Fakülteleri açılmalı,Eğitim Plânlaması diye birşey var.
Avatar
hulya lise matrmatik - 7 yıl önce
Sayin bakanm sizden rica ediyorum dershane hocasi atamayin biz kpss sinav icin calisanlarina cok buyuk hakszlik oluyor ben cok yuksek pua almama ragmen gecen defa dershanecilerden dolayi atanamadm
Avatar
EDEBLİ HOCA - 7 yıl önce
450 bin Atama Bekleyen Öğretmen olması Rahmetli Erbakan’ın açıkladığı 7 Maddelik Haim Nahum Doktrini’nin ilk 3 maddesini akla getiriyor:
1 – Türkiye’de işsizliği arttıracaksınız
2 – İnsanları aç bırakacaksınız
3 – Borca esir edeceksiniz
İnşAllah bu konuda Erbakan Hoca da biz atama bekleyen öğretmenler de yanılıyoruzdur.
Avatar
NECİP FAZIL - 7 yıl önce
Öğretmen VASFI taşımayanların öğretmenlik yapması, eğitim kalitesini düşürmemekte midir? Eğitimin pahalı olduğunu düşünüyorsanız, cehaletin bedelini hesaplayın.(sokrates) 1 (bir)kadrolu öğretmen maliyetine 3(üç) ücretli öğretmen çalıştırabiliyosunuz peki yitip giden geleceğimizin maliyeti ne kadar olacak hiç düşündünüz mü?Cahil insan kandırılmaya açık insandır.Atanamayan öğretmen problemi yıllık 160 bin öğretmen ataması yapılarak çözülebilir , bu oluşturulacak bütçenin kaynağını ise şöyledir: 160 bin öğretmenin atamasının maliyeti yıllık 6 milyar TL. Sadece sigaradan toplanan 1 yıllık vergi 22 milyar TL. Türkiye bilindiği gibi , OECD ülkeleri arasında en çok vergi alan ülkedir.
Avatar
Öğretmen - 7 yıl önce
Bu yıl boşu boşuna sınava girmişim...
Avatar
Banu - 7 yıl önce
Dersaneleri devlet kapattı. Atama olmayacaksa dersaneleri geri açın. Devlet dedi ki dersane öğretmeni MEB'e alınacak. Tekrar bir alım olmalıdır.
Avatar
Zehra - 7 yıl önce
Dersane öğretmeni de lütfen unutulmasın
Avatar
Atanamayan öğretmen - 7 yıl önce
Umidimiz iyice tükendi. .....