Öğretmen atamalarında 'Maliye'den izin' bilmecesi

Bir süre önce yayımlanan Şubat atamalarında 40 bin atama konulu haberlere yalan haber diyen medya merkezleri kendisiyle çelişti.

Öğretmen atamalarında 'Maliye'den izin' bilmecesi
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süre önce aralarında sitemizin de bulunduğu pek çok basın kuruluşunda Şubat ayında 40 bin atama başlığı altında haberler yayımlanmış, MEB'in Maliye ile yaptığı kadro tahsisinin kullanımı görüşmelerine atıf yapılmıştı. 

Konuyla ilgil haber yapan memurlar.net "gazetelerde yalan haberler" iddiasıyla bu duruma karşı çıkmış, 'MEB Maliye'den izin almaz' ibaresini kullanmıştı. Ancak bu gün konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı kanunla alınan kadro tahsisi ve Maliye'den kadronun kullanım izni  konularına değinerek tahsis edilen kadronun üstünde bir atama için kadro tahsisi ve Maliye iznini beklediklerini söyledi. 

Yapılan kadro tahsisi için de kanuni izin gerekir diyen memurlar.net ve bu konuda haber yapan diğer kamu siteleri doğrudan Bakan tarafından yalanlanırken konunun gerçek uygulama biçimi ve yasal mevzuata uygun atama şekli merak konusu olmayı sürdürüyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.